Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Zooplankton Fauna (Rotifera, Cladocera, Copepoda) of Süloğlu Dam Lake (Edirne) and its Seasonal Changes
2015
Dergi:  
Trakya University Journal of Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Süloğlu Baraj Gölü’ndeki zooplanktonik organizmaların tür çeşitliliğini ve bu türlerin popülasyon yoğunluğunu belirlemek amacıyla Mart 2013-Şubat 2014 tarihleri arasında yapılmıştır. Zooplankton örnekleri gölde belirlenen dört istasyonda 55 μm göz açıklığına sahip plankton kepçesi ile toplanmış ve % 4 lük formolde fikse edilmiştir. Örneklerin incelenmesi sonucunda Cladocera’dan 11, Copepoda’dan 6 ve Rotifera’dan 32 olmak üzere toplam 49 tür tespit edilmiştir. Zooplankton örneklerinin kantitatif olarak değerlendirilmesi sonucunda; Süloğlu Baraj Gölü’nde yıllık ortalama 150.566 birey/m3 zooplanktonik organizma bulunmuştur. Rotifera (% 59) 89.003 birey/m³ ile dominant grup olurken bunu 40.628 birey/m3 Cladocera (% 27) ve 20.936 birey/m3 Copepoda (% 14) grupları izlemiştir. Zooplankton’un istasyonlara göre dağılımında ise en fazla birey 3. istasyonda (285.342 birey/m3), en azda 1. istasyonda (36.267 birey/m3) bulunmuştur. En fazla organizma sayısına ilkbahar, en az da kış mevsiminde rastlanmıştır. Baraj Gölü’nde belirlenen türlere ve zooplanktonu oluşturan bireylerin yüzde dağılımlarına göre Süloğlu Baraj Gölü’nün zooplankton açısından oligo-mezotrofik karakterde olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trakya University Journal of Natural Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 164
Trakya University Journal of Natural Sciences