Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Doğal Gaz Dağıtım Şebekesinde Orifismetre Ölçüm Ekipmanı Tasarımlanması ve Ölçüm Sonuçlarının Ultrasonikmetre Sayaç ile Deneysel Olarak Karşılaştırılması
2023
Dergi:  
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğal gaz dağıtım sistemlerinde, hem alım satım amacıyla hem de var olan şehir şebekesini daha verimli yönetmek ve kesintisiz gaz arzı sağlamak amacıyla “ölçüm” son derece önemlidir. Özellikle şehir dağıtım şebekelerinin, bölgelerinde dağıtım görevini üstlenen “bölge regülatörleri”, doğal gaz şebekesinin doğru yönetilmesi için sürekli olarak izlenmeli ve kontrol edilmelidir. Bu çalışmada, bölge regülatörlerinde ölçme ve kontrol amacıyla yerli ve milli kaynaklarla orifismetre tasarımı yapılmış ve ortaya çıkan ürünün ölçüm sonuçları ultrasonikmetre tip sayacın ölçüm sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Çalışma boyunca farklı zaman aralıklarında ve farklı akış debilerinde elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonucunda tasarımlanan orifismetre sayaç ile yaklaşık %98 doğrulukta ölçüm yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Designing An Orifice Meter As A Measuring Equipment In The Natural Gas Distribution Network and Comparing Measurement Results With Ultrasonic Meter Experimentally
2023
Yazar:  
Özet:

In natural gas distribution systems measurement is highly important for the purpose of both purchase&sale. Also the management of existing natural gas distribution network in the city and providing continuous gas supply is impoartant too. Especially, “local area regulation stations” which are responsible of natural gas company in distribution network should be watched and controlled for the management of the natural gas distribution network properly. In this study, the orifice meter was designed for the purpose of control and measurement in “local area regulation stations” with national and domestic fund. Then, the measurement results of designed orifice meter were compared with the measurement results of existing ultrasonic meter. During the study, the results obtained at different time intervals and different flow rates were evaluated. Experimental study was carried out under real operating conditions of the zone regulator feeding a certain zone. Measurements were made in the months of January, February, March, which are the heating season, as well as in October, November and December.As a result of the study, approximately 98% accuracy was measured with the designed orifice meter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 159
Atıf : 206
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini