Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Bankacilik Sektoru Icin Topluluk Ogrenimini Kullanan Iki Asamali Bir Musteri Sikayet Yonetimi
2023
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada bankacılık sektöründe müşterilerden gelen her türlü bildirimlerin sınıflandırılması, sonrasında bu sınıfların önceliklendirilmesi ve bu önceliğe göre müşteriye geri bildirim verilmesi amaçlanmıştır. Bu sayede müşteri memnuniyeti sağlayacak öncelikli bildirimlere hızlı çözüm üretilebilmesi hedeflenmiştir. Verilerin sınıflandırılmasıyla ilgili yapılan literatür taramasında yüksek doğruluk değerlerinin Lojistik Regresyon, Uzun Kısa Süreli Bellek, Multinominal Naive Bayes ve Destek Vektör Makinesi algoritmaları ile elde edildiği gözlemlenmiştir. Bu sebeple bu algoritmalarla gerçek bir banka veri seti üzerinde Doğal Dil İşleme (Natural Language Processing - NLP) yöntemleri kullanılarak eğitim ve sınama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Yeni bir yöntem olarak sunulan iki aşamalı yaklaşımla sınırlı sayıda veri setiyle çalışılarak doğruluk değerlerini yüzde yetmişin üzerine çıkarılması başarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Two-step Customer Complaint Management Using Ensemble Learning For The Banking Industry
2023
Yazar:  
Özet:

In this study; It is aimed to classify all kinds of notifications from customers in the banking sector, then prioritize these classes and give feedback to the customer according to this priority. In this way, it is aimed to produce quick solutions for priority notifications that will ensure customer satisfaction. In the literature review on the classification of data, high accuracy values; It has been observed that it is obtained by Logistic Regression, Long Short Term Memory (LSTM), Multinominal Naive Bayes and Support Vector Machine (SVM) algorithms. For this reason, training and testing processes were carried out using Natural Language Processing (NLP) methods on a real bank data set with these algorithms. With the two-stage approach presented as a new method, it has been achieved to increase the accuracy values above seventy percent by working with a limited number of data sets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 380
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini