Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Edremit Körfez Bölgesi (balıkesir, Türkiye) Zeytin Bahçelerindeki Kabuklubit (hemiptera: Sternorrhyncha: Coccomorpha) Türleri
2024
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, 2019 ve 2020 yıllarında Balıkesir ilinin (Türkiye), Edremit Körfez Bölgesi’ndeki beş ilçenin (Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık) zeytin bahçelerinde kabuklubit (Hemiptera: Coccomorpha) türlerinin belirlenmesi ve bunların dağılışlarının tespit edilmesi amacıyla yürütülmüştür. İlçelere bağlı bulunan 84 adet lokasyondaki 679 adet zeytin bahçesinde örneklemeler yapılmıştır. Sürveyler sonucunda Coccidae (3), Diaspididae (2) ve Pseudococcidae (1) familyalarından olmak üzere 6 adet tür belirlenmiştir. Bu türler; Filippia follicularis (Targioni Tozzetti), Lichtensia viburni Signoret, 1873, Saissetia oleae (Olivier, 1791) (Coccidae), Leucaspis riccae (Targioni Tozzetti, 1881), Parlatoria oleae (Colvée, 1880) (Diaspididae) ve Phenacoccus madeirensis Green (Pseudococcidae) olmuştur. Edremit Körfez Bölgesi’ndeki tüm ilçelerde yaygın tür olarak birçok zeytin bahçesinde S. oleae’ye rastlanırken, L. viburni ve P. madeirensis yalnızca Edremit’teki zeytin bahçelerinde belirlenmiştir. Çalışma sonunda, örneklenen zeytin bahçelerinin %8.1’inin Coccidae, Diaspididae ve Pseudococcidae türlerinden herhangi biri ile bulaşık olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Scale Insect Species (hemiptera: Sternorrhyncha: Coccomorpha) In Olive Orchards Of Edremit Bay Region (balikesir, Turkey)
2024
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the species of scale insects and their distribution (Hemiptera: Coccomorpha) in olive orchards in five districts (Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç and Ayvalık) in Edremit Bay Region, Balıkesir Province (Turkey), in 2019 and 2020. The samples were collected from 679 olive orchards at 84 locations in the districts. The following six species belonging to the families Coccidae (3), Diaspididae (2) and Pseudococcidae (1) were recorded during the survey: Filippia follicularis (Targioni Tozzetti), Lichtensia viburni Signoret, 1873, Saissetia oleae (Olivier, 1791) (Coccidae), Leucaspis riccae (Targioni Tozzetti, 1881), Parlatoria oleae (Colvée, 1880) (Diaspididae) and Phenacoccus madeirensis Green (Pseudococcidae). Saissetia oleae was found in many olive orchards as a common species in all districts in Edremit Bay, while L. viburni and P. madeirensis were determined only in olive orchards in Edremit district. At the end of the study, 8.1% of the sampled olive orchards were found to be infested with any of the Coccidae, Diaspididae and Pseudococcidae species.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 854
Atıf : 2.280
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini