Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 68
 İndirme 22
Çanakkale ve Balıkesir İlleri Yonca Alanlarında Belirlenen Yaprakbiti (hemiptera: Aphididae) Türleri ile Parazitoit ve Predatörleri
2019
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesi olarak da adlandırılan Çanakkale ve Balıkesir illerindeki yonca (Medicago sativa L.) yetiştirilen alanlarda bulunan yaprakbiti türleri ve onların doğal düşmanlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Yaprakbitleri ve doğal düşmanlarının örnekleri 2017 ve 2018 yıllarında mart-eylül ayları arasında her iki ilde bulunan 35 farklı yonca tarlasından toplanmıştır. Örneklerin değerlendirilmesi sonucunda Acyrthosiphon (Acyrthosiphon) pisum (Harris, 1776), Therioaphis (Pterocallidium) trifolii (Monell, 1882) ve Aphis (Aphis) craccivora Koch, 1854 olmak üzere üç yaprakbiti türü teşhis edilmiştir. Ayrıca, Coccinellidae (Coleoptera), Syrphidae (Diptera), Miridae ve Nabidae (Hemiptera), Chrysopidae ve Hemerobiidae (Neuroptera) familyaları ve Aphidiinae (Hymenoptera: Braconidae) altfamilyasına ait olmak üzere toplamda 25 doğal düşman türü tespit edilmiştir. Bu sonuçlar Çanakkale ve Balıkesir illerindeki yonca alanlarının hem zararlı yaprakbitleri hem de onların doğal düşmanları açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu göstermiştir. Sonuç olarak, bu verilerin yonca yetiştirilen alanlardaki zararlı yaprakbitlerine karşı biyolojik mücadele stratejilerinin belirlenmesinde bir rehber olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Cattle and Fish Are Found In The Cattle Area Of The Sheet (hemiptera: Aphididae) and The Parasitites and Predators.
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify the leafy species found in the cultivated areas in the provinces of Çanakkale and Fiskesir (Medicago sativa L.) and their natural enemies, also known as the Southern Marmara Region of Turkey. Examples of sheets and natural enemies were collected from 35 different yong fields in both provinces between March and September in 2017 and 2018. As a result of the assessment of the samples, three leafty species were diagnosed: Acyrthosiphon (Acyrthosiphon) pisum (Harris, 1776), Therioaphis (Pterocallidium) trifolii (Monell, 1882) and Aphis (Aphis) craccivora Koch, 1854. In addition, a total of 25 natural enemy species have been identified, including the Coccinellidae (Coleoptera), Syrphidae (Diptera), Miridae and Nabidae (Hemiptera), Chrysopidae and Hemerobiidae (Neuroptera) families and the subfamily Aphidiinae (Hymenoptera: Braconidae). These findings have shown that the canyon areas in the provinces of Çanakkale and Fiskesir have a rich diversity in terms of both harmful leaves and their natural enemies. As a result, these data are believed to be a guide to the determination of strategies for biological combat against harmful leaves in the grown areas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.118
Atıf : 900
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini