Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 6
ERGENLERİN MOBİL TEKNOLOJİLERE YÖNELİK TUTUMLARI: iNGİLİZCE DERSLERİNDE WHATSAPP ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ergenlerin mobil teknolojilerin, WhatsApp, dil sınıflarında kullanımına yönelik tutumlarını belirlemektir. Mobil teknolojiler sosyal medyayı da içermektedir ve tüm dünyada insanların hayatları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Her geçen gün daha fazla sayıda öğrenci zamanının büyük bir bölümünü Facebook, Instagram, YouTube ve WhatsApp gibi sosyal medya siteleri üzerinde geçirmektedir. Sosyal medya araçlarının gündelik hayatın kaçınılmaz bir parçası haline gelmesiyle araştırmacılar bu araçların eğitimde kullanımını incelemeye başladılar. Bu araştırmalar ile yabancı dil eğitimine yönelik alanyazında Mobil Destekli Dil Öğrenimi (MALL), Mobil İngiliz Dili Öğrenimi (MELL) gibi yeni kavramlar girmeye başladı. Sosyal medya araçlarının İngilizce dil eğitimindeki olası faydalarını ve öğrencilerin bu araçlarda geçirdikleri zamanı göz önünde bulundurarak bu araştırma İngilizce derslerinin desteklenmesinde ergenlerin sosyal medyaya özellikle WhatsApp'a ilişkin tutumlarını . belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini Türkiye'de bir özel okulda mobil teknolojilere aşina olan 50 lise öğrencisi oluşturmaktadır. Karma araştırma yöntemiyle tanımlayıcı araştırmadan yararlanılmıştır. Ergenler için özellikle geliştirilmiş 5'li Likert tipinde sosyal medya tutum ölçeği ve yarı-yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda negatif bulgulara rastlansa da, öğrencilerin İngilizce derslerinde destekleyici bir araç olarak sosyal medya kullanımına, özellikle WhatsApp'a, yönelik tutumlarının olumlu olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Teenagers' Attitudes To Mobile Technologies: A Whatsapp Example In English Classes
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate teenagers’ attitudes towards the use of mobile technologies, namely WhatsApp, in language classroom. Mobile technologies include social media tools and they have a great influence on people’s lives all over the world. More and more students are spending a great amount of time on social media sites like Facebook, Instagram, Youtube and WhatsApp. With social media tools’ becoming an inevitable part of everyday life, researchers have started to investigate their use in education with many studies. With these studies in foreign language education new terms such as Mobile Assisted Language Learning (MALL) and Mobile English Language Learning (MELL) have entered in the literature. Considering the potential benefits of social media tools in English language education and the amount of time students spend on using them, this study was carried out to explore teenagers’ opinions about social media, particularly WhatsApp, to support their English lessons. The sample of the study consisted of 50 high school students who were all familiar with mobile technology tools at a private school in Turkey. Descriptive study was selected as a research method and mixed-method research design was used. A 5 point Likert-type survey specifically developed for teenagers and semi-structured interviews were employed in the study. At the end of the study, although there were also some negative remarks, it was found that students have a positive attitude towards the use of social media, namely WhatsApp, as a supporting tool in English language classroom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.699
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi