Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 7
Pandemi Dönemi Acil Uzaktan Eğitim Sürecinden Yansımalar: Bilişim Teknolojileri Aday Öğretmenlerinin Deneyimleri
2022
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uzaktan eğitim özellikle son dönemde meydana gelen COVID-19 pandemisi ile eğitim dünyasının merkezine yerleşmiştir. Türkiye’de de üniversitelerde 2019-2020 bahar döneminin bir kısmı yüz yüze eğitim ile gerçekleşirken bir kısmı uzaktan eğitim teknolojileri üzerinden gerçekleşmiştir. Bu çalışmada 2019-2020 bahar döneminde … (Kör değerlendirme için çıkarılmıştır) Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yaşanan acil uzaktan eğitime geçiş sürecinin öğrenci görüşleri çerçevesinde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın birincil verileri araştırmacı tarafından geliştirilmiş “Süreç Değerlendirme Formu” ile toplanmıştır. Bu form kapalı uçlu ve açık uçlu sorulardan oluşmaktadır. Elde edilen nicel verilerin analizinde yüzde ve frekans gibi tanımlayıcı istatistikler kullanılırken nitel veriler içerik analizi ile analiz edilmiştir. Çalışmanın örneklemi … Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde öğrenimlerine devam eden 60 bilişim teknolojileri aday öğretmeninden oluşmaktadır. Araştırma sonucuna göre düzen, kullanılan yöntemler, öğretim elemanının yetkinliği, düzenli bilgilendirme ve duyurular, kaliteli asenkron içerik, ders dışı aktiviteler, sürekli iletişim ve etkili canlı dersler acil uzaktan eğitim sürecine katkı sağlayan hususlar olarak ifade edilmiştir. Öte yandan yüz yüze etkileşim eksikliği, teknik sorunlar, motivasyon eksikliği, ödevler ve oluşan iş yükü acil uzaktan eğitim sürecinde öğrencileri zorlayan hususlar olarak öne çıkmıştır. Son olarak, öğrencilerin acil uzaktan eğitim sürecinden katkı sağlamalarına rağmen geleceğe yönelik tercihlerini yüz yüze eğitimden yana kullandıkları, ancak bazı derslerin çevrimiçi verilmesini de destekledikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Reflections On The Emergency Remote Teaching In The Pandemic: Experiences Of Pre-service Teachers
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to find out the experiences of pre-service teachers in … (deleted for blind review) University during the emergency remote teaching process. The study was designed as a case study. Data was collected using an “Evaluation Form” which was developed by the researcher. This form is a survey which was consisted of both open-ended and closed-ended questions. Additionally, observation notes and course records were used to clarify the survey data. Quantitative data was analyzed with descriptive statistics including frequency and percentage. Qualitative data was analyzed with content analysis. Participants were 60 pre-service teachers attending Computer and Instructional Technology Teacher Education Program offered by the Faculty of Education. Based on the results, organization, methods, competency level of the instructor, regular announcements/information, qualified asynchronous content, asynchronous course activities, continuous communication and effective live courses were the issues that support the emergency remote teaching process. On the other hand, deficiency of face-to-face interaction, technical problems, deficiency of motivation, homework and courseload were the issues that obstruct the emergency remote teaching process. Finally, although the students learned during the emergency remote teaching process, they preferred to continue with face-to-face education. However, they preferred to continue with distance education only for some of the courses. This implies that in the future blended education should be planned in higher education institutes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.148
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi