Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 1
ENERJİ GÜVENLİĞİ ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK VE KAVRAMSALLAŞTIRMAK: ÇİN ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, enerji güvenliği kavramını incelemekte ve iklim krizi bağlamında alternatif bir paradigma önermektedir. Bu bağlamda enerji güvenliğine yönelik Uluslararası İlişkiler disiplinindeki ana akım ve çağdaş yaklaşımların ön kabulleri incelenecek ve realist, liberal, çevresel ve insan güvenliği olmak üzere dört çeşit yaklaşımda formüle edilecektir. Bu yaklaşımlar, geleneksel ve çağdaş enerji güvenliği paradigmaları olarak sınıflandırılacaktır. Bu çalışma, realist ve liberal yaklaşımlarla bağlantının enerji güvenliği alanındaki hâkim strateji olduğunu ve bu nedenle, enerji ve güvenlik arasındaki ilişkinin yeniden kavramsallaştırılması gerektiğini ileri sürmektedir. Çevresel ve insan güvenliği yaklaşımları, enerji güvenliğinin sınırlarını derinleştirmede etkili olmuş olsa bile hem ana akım hem de çağdaş enerji güvenliği paradigmaları için eleştirel bir yaklaşım gereklidir. Bu bağlamda çağdaş enerji güvenliği paradigmasının sorunlu yönlerini vurgulamak için Çin'in enerji güvenliği politikalarına odaklanılacaktır. Akabinde, iklim krizi bağlamında bir paradigma arayışı içerisindeki enerji güvenliği politikaları için normatif ve disiplinlerarası bir çerçeve olarak gezegensel güvenlik kavramı önerilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Rethinking and Reconceptualizing Energy Security: The Case Of China
2022
Yazar:  
Özet:

This study examines the concept of energy security and proposes an alternative paradigm in the context of the climate crisis. In this context, the presuppositions of mainstream and contemporary approaches towards energy security in International Relations discipline will be examined and formulated in four sorts of approaches as realist, liberal, environmental and human security. These approaches will be classified as traditional and contemporary energy security paradigms. This study contends that the connection to realist and liberal approaches is the predominant strategy in the field of energy security and for this reason, the relationship between energy and security needs to be reconceptualized. Although environmental and human security approaches have been effective in deepening the boundaries of energy security, a critical perspective is necessary for both mainstream and contemporary energy security paradigms. In this regard, the focus will be directed to the energy security policies of China to accentuate problematic aspects of the contemporary energy security paradigm. Then, the concept of planetary security as normative and interdisciplinary framework for the energy security policies, which have been in search of a paradigm, will be proposed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.326
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi