Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 146
 İndirme 52
Sosyal Bilgiler Dersinde Proje Tabanlı Öğrenmenin Öğrencilerin Sorun Çözme Becerilerine, Tutumlarına, Akademik Başarılarına ve Öğrenmenin Kalıcılığına Etkisi
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, proje yaklaşımlı öğretimin ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerinin sorun çözme becerilerine, sosyal bilgiler dersine yönelik tutumlarına, akademik başarılarına ve kalıcılığa etkisinin belirlenmesidir. Araştırma, öntest-sontest kontrol gruplu deneysel modele göre gerçekleştirilmiştir. Deneysel model kapsamında, biri deney grubu, ikisi kontrol grubu olmak üzere üç grup yer almıştır. Araştırma 11 haftalık bir süreçte Adana İli Seyhan İlçesi Şehit İlbey Gülbey İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencileri üzerinde gerçekleştirilmiş ve çalışma grubunda 97 öğrenci yer almıştır. Verilerin toplanması amacıyla araştırmacı tarafından geliştirilen ve sosyal bilgiler dersi kapsamında “Yakın Çevremiz” ile “İlimizi ve Bölgemizi Tanıyalım” ünitelerine yönelik akademik başarı testi, Emir (2001) tarafından geliştirilen sosyal bilgiler tutum ölçeği ve yine araştırmacı tarafından geliştirilen sorun çözme becerileri değerlendirme formu kullanılmıştır. Verilerin analizi kapsamında tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ve kovaryans analizleri (ANCOVA) yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda, grupların sosyal bilgiler dersi akademik başarı testi sontest puan ortalamaları ile kalıcılık testi puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık belirlenememiştir. Sosyal bilgiler tutum ölçeği sontest puan ortalamaları ile kalıcılık testi puan ortalamaları arasında deney grubu lehine anlamlı bir farklılık belirlenmiştir. Diğer yandan, Proje yaklaşımlı öğretim uygulanan deney grubundaki öğrencilerin Sorun Çözme Becerileri Değerlendirme Formu’ndan almış oldukları 1., 2., 3., 4. ve 5. hafta puanlarının ortalamaları arasında istatistiksel anlamlı farklılıklar olduğundan, proje yaklaşımlı öğretimin öğrencilerin sorun çözme becerileri üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Project Approach Teaching On Problem Solving Skills, Attitudes Towards Social Studies, Academic Achievements and Retention
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to determine the effect of project-based teaching on fourth-grade primary education students' problem-solving skills, attitudes towards social studies course, academic achievement and permanency. The study was carried out according to the experimental model with the pre-test/post-test control group. Three groups consisting of one experimental group and two control groups were involved within the context of the experimental model. The study was carried out on 97 fourth-grade students in a primary school located in the south of Adana province within an 11-week period. The academic achievement test for the units of "Our Immediate Surrounding" and "Recognize our Province and Region" as a part of social studies course, the problem-solving skills assessment form which was also developed by the researcher and the social studies attitude scale were used for data collection. ANOVA and ANCOVA statistical techniques were used within the context of the analysis of data. At the end of the study, no significant difference was observed between the social studies course academic achievement test posttest point averages of the groups and the permanence test point averages. A significant difference was determined in favor of the experimental group between social studies attitude scale posttest point averages and the permanence test point averages. It was also determined that project-based teaching is effective on the problem-solving skills of students. In parallel with the research results, suggestions were made for the implementation of project approach in learning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 45.934
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini