Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 41
 İndirme 18
Sosyal Harcamaların Arz Ve Talep Yönlü Belirleyicileri: OECD Ülkeleri Örneği
2019
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, OECD ülkelerinde sosyal harcamaların arz ve talep yönlü belirleyicileri 1990-2014 yılları için panel veri analizi kullanılarak araştırılmıştır. Sosyal harcamaların talep yönlü belirleyicileri, toplumun istek ve ihtiyaçlarında değişikliğe yol açarak politikacıların sosyal harcama düzeylerini değiştirmelerine neden olurken sosyal harcamaların arz yönlü belirleyicileri ise, politikacıların kendi faydalarını maksimize etmek için sosyal harcamaların düzeyini belirledikleri görüşü çerçevesinde şekillenmektedir. Çalışmada, OECD ülkelerinde, sosyal harcamalar üzerinde, talep yönlü faktörlerin daha etkili olduğu, bu çerçevede özellikle yaşlı nüfus ve işsizlik artışının sosyal harcama artışı ile sonuçlandığı bulgusuna ulaşılmıştır. Çalışmanın bulguları sosyal harcamaların arz yönlü belirleyicileri açısından değerlendirildiğinde ise, etkisi talep yönlü belirleyicilere göre daha düşük olmakla birlikte, mali illüzyon ve açık illüzyonunun sosyal harcama seviyesini açıklamada anlamlı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social expenditure’s demand and demand indicators: OECD countries
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the supply and demand-oriented determiners of social spending in OECD countries were studied using panel data analysis for the 1990-2014 years. The demand-oriented determiners of social expenditure lead to a change in the needs and desires of society, whereas the social expenditure-oriented determiners are formed in the framework of the view that politicians determine the level of social expenditure to maximize their own benefits. The study found that in the OECD countries, social expenditure is more effective by demand-oriented factors, in this context, especially the increase in elderly population and unemployment resulted in the increase in social expenditure. When the findings of the study were evaluated from the point of view of the supply-oriented determinants of social expenditure, the effect was lower than the demand-oriented determinants, but the conclusion was that financial illusion and open illusion were meaningful in the explanation of the level of social expenditure.

Anahtar Kelimeler:

Supply and Demand Side Determinants Of Social Spending: The Case Of Oecd Countries
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, supply and demand-side determinants of social spending in the OECD countries were investigated by using panel data analysis between the years 1990 and 2014. While demand-side determinants of social spending cause politicians to change the levels of social spending by leading to changes in the demands and needs of the society, supply-side determinants of social spending are shaped based on the view that politicians determine the level of social spending to maximize their benefits. In the study, it was found out that demand-side factors were more important on social spending in the OECD countries, and in this context, especially an increase in the ratio of the old-age population and unemployment lead to increases in social spending. When the results of the study were evaluated in terms of supply-side determinants of social spending, it was concluded that fiscal illusion and decicit illusion were significant in explaining the level of social spending although their effect was lower compared to demand-side determinants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.449
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi