Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
TÜRKİYE’NİN 1980 SONRASI KURUMSAL YAPISINDAKİ DEĞİŞİMİ VE EKONOMİK SONUÇLARI
2019
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir ülkenin kurumsal altyapısı ile ülkenin ekonomik performansı yakından ilişkilidir. Bu çalışmada, Türkiye’de ekonomik büyümenin kurumsal yapıdan nasıl etkilendiği ortaya konulmaya çalışılmaktadır ve özellikle 1980 sonrası dönem ele alınmıştır. Buna göre kurumsal değişimdeki gerçekleştirilen olumlu adımlar, yatırımların artışını ve ekonomik büyümeyi beraberinde getirmektedir. Ancak ülkemizde kurumsal yapıdaki reformlar bir süreklilik arz etmediği için, ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği sorunlu hale gelmektedir. 1990’lı yıllar uyumsuz koalisyonlar tarafından yönetilmiştir ve 2000’li yılların başında ülkemiz sancılı krizler yaşamıştır. Bu yılların başında artan kurumsallık ekonomiye de olumlu yansımıştır ancak bu sürdürülememiştir.

Anahtar Kelimeler:

TÜRKİYE’NİN 1980 SONRASI KURUMSAL YAPISINDAKİ DEĞİŞİMİ VE EKONOMİK SONUÇLARI
2019
Yazar:  
Özet:

The corporate infrastructure of a country is closely related to the country’s economic performance. This study is trying to figure out how economic growth in Turkey is influenced by the corporate structure and has been addressed especially after the 1980s period. According to this, the positive steps taken in corporate change will lead to an increase in investments and economic growth. But since the reforms in the corporate structure in our country do not provide continuity, the sustainability of economic growth becomes problematic. The 1990s were governed by unconformed coalitions, and at the beginning of the 2000s our country experienced penal crises. In the beginning of these years, the growth of the corporate economy has also been a positive reflection, but this has not been sustained.

Turkey's Post-1980 Institutional Structural Change and Economic Consequences
2019
Yazar:  
Özet:

A country's institutional structure is closely related to its economic performance.  In this study, how economic growth in Turkey is being influenced by the institutional structure is tried to be explained, and especially after the 1980 period is discussed within the framework of New Institutional Economics. Accordingly, the positive steps in institutional change bring about an increase in investments and economic growth. However, since institutional reforms in Turkey do not have a continuity, the sustainability of economic growth is becoming problematic. The 1990s are ruled by incompatible coalitions and in the early 2000s Turkey suffered from painful crises. Increasing inclusive institutionalism after these years are also positively reflected in the economy, but this could not be sustained

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.289
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi