Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 107
 İndirme 25
GENÇ TÜKETİCİLERİN LÜKS MODA MARKALARINI SATIN ALMA NİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
2019
Dergi:  
Ege Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı genç tüketicilerin lüks markaları satın almasına etki eden faktörleri tanımlamaktır. Kapsamlı bir literatür taramasıyla beraber; girdi faktörler olarak statü tüketimi, benlik algılaması netliği, benzersizlik ihtiyacı, sosyal tüketim motivasyonları, lüks markalara karşı tavır ele alınırken, satın alma niyeti çıktı faktör olarak irdelenmiştir. Akran baskısının moderatör etkisi de ayrıca incelenmiştir. Araştırmanın modeli ve geliştirilen hipotezlere dayanarak, çalışmada kantitatif bir yöntem kullanılmıştır. 400 anket araştırma hipotezlerini test etmek üzere kullanılmıştır. Araştırma hipotezlerini test ederken SPSS 20 ve AMOS kullanılarak yapısal eşitlik analizinden yararlanılmıştır. Bulgulara göre, statü tüketimi ve yaratıcı seçim (benzersizliğin bir boyutu) sosyal tüketim motivasyonlarını etkilerken benlik algılaması netliği, popüler olmayan tercih ve benzerliği önleme sosyal tüketim motivasyonlarını ve satın alma niyetini etkilememektedir. Benlik algılaması netliği ve sosyal tüketim motivasyonları arası ilişkide akran baskısı moderatör bir faktördür. Sosyal tüketim motivasyonları lüks bir markaya karşı olan tutumu etkilerken pozitif tutumlar lüks markayı satın alma niyetini arttırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Factors That Influence The Intention To Purchase Luxury Fashion Brands Of Young Consumers
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to determine the factors that influence the purchase of luxury fashion brands by young consumers. With the help of a comprehensive literature review; status consumption, self-concept clarity, need for uniqueness, social consumption motivations, attitude toward luxury brands as input factors and purchase intention as output factor are discussed. The moderating effect of peer pressure is also investigated. Based on the research model and developed hypotheses, a quantitative method was used in the study. 400 questionnaires were used to test research hypotheses. A structural equation modeling running SPSS 20 and AMOS was used in testing research hypothesis. Findings show that while status consumption and creative choice (one dimension of the uniqueness) do influence social consumption motives, self-concept clarity, unpopular choice and avoidance of similarity do not influence social consumption motives and purchasing intentions. Peer pressure has a moderating effect on the relationship between self-concept clarity and social consumption motives. Positive attitudes increase the intention to purchase luxury brands while social consumption motivations affect the attitude toward a luxury brand. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ege Akademik Bakış Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.121
Atıf : 4.719
Ege Akademik Bakış Dergisi