Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 105
 İndirme 35
Çin’in Avrasya Rüyası Olarak İpek Yolu Ekonomik Kuşağı: Ortak Kimlik Mi Ortak Korku Mu
2019
Dergi:  
Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İpek Yolu Ekonomik Kuşağı Çin’in Avrasya Ekseni stratejisinin  anahtar bileşenidir. Bu çalışmada Çin’in Avrasya Ekseni stratejisi,  sosyal kimlik teorisi perspektifinden bir yaratıcılık stratejisi olarak  ele alınmıştır. Çin, yaratıcılık stratejisinde başarılı olabilmek için,  İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ülkeleriyle Çin Rüyası üzerinden  ortak bir grup kimliği oluşturmaya çalışmaktadır. Fakat Çin  Rüyası, Orta Asya Türk Toplumları ve Uygurlar tarafından ortak  bir kimlik olarak algılanmamaktadır. Orta Asya Devletleri, Çin’in  bölgedeki varlığını, ekonomik ve jeo-stratejik olarak olumlu  karşılarken, Çinli göçünün yol açacağı demografik değişimlerden  ve kültürel etkiden korkmaktadırlar. Bu yüzden, Çin Rüyası, İpek  Yolu Ekonomik Kuşağında yer alan Türk toplumlarının ortak  kimliğinden ziyade ortak korkusudur. Bu korku uzun vadede  girişimin başarısını engelleyecek en önemli faktörlerden biridir.

Anahtar Kelimeler:

Silk Road Economic Belt As China’s Eurasian Dream: Common Identity or Common Fear
2019
Yazar:  
Özet:

The Silk Road Economic Belt is the key component of China’s Eurasian Pivot strategy. In this study, China’s Eurasian Pivot is approached as a creativity strategy from the perspective of social identity theory. In order to succeed in its creativity strategy, China is trying to create a common in-group identity with the Silk Road Economic Belt countries through the Chinese Dream. However, the Chinese Dream is not perceived as a common identity by Central Asians and Uyghurs. While Central Asians respond China’s economic presence in the region positively, they are afraid of demographic changes and cultural influences that Chinese migration will cause. Therefore, the Chinese Dream has been a common fear for Turkic societies along the Silk Road Economic Belt rather than common identity. This fear could be one of the most important factors that will prevent the success of China’s Eurasian Pivot in the long run.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.278
Atıf : 8.993
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini