Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 92
 İndirme 50
Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Yeterliğin Algılanan Sosyal Destek Açısından İncelenmesi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal yeterlik, bireyin sosyal ilişki başlatmak va sürdürmesi konusunda becerilerine ola inancıdır. Sosyal yeterliği etkileyen değişkenlerin ortaya konması bu kavramın daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinde sosyal yeterliğin algılanan sosyal destek açısından incelenmesidir. Araştırma grubunu 206 (%58.2.1) kadın, 148 (%41.8) erkek olmak üzere toplam 354 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada ‘‘Sosyal Yeterlik ve Sosyal Sonuç Beklentileri Ölçeği’’ ve ‘‘Çok Boyutlu Algılanan Sosyal Destek Ölçeği’’ kullanılmıştır. Araştırma verilerinin analizi için Bağımsız örneklem t-testi, Pearson korelasyon analizi ve çoklu regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularında, üniversite öğrencilerinin cinsiyete göre sosyal yeterlik ve özel insana yönelik sosyal destek algılarının anlamlı düzeyde farklılaştığı, aile ve arkadaşa yönelik sosyal destek algısının anlamlı düzeyde farklılaşmadığı bulunmuştur. Araştırmada sosyal yeterlik ile algılanan sosyal destek arasında pozitif yönde anlamlı düzeyde bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca, regresyon modelinde sosyal destek algısının sosyal yeterliğin toplam varyansının yaklaşık %32’sini açıkladığı bulgulanmıştır. Sonuç olarak üniversite öğrencilerinin sosyal destek algısı arttıkça sosyal yeterlik düzeyi de artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation Of Perceived Social Support and Social Efficacy In University Students
2019
Yazar:  
Özet:

Social self-efficacy is the belief in an individual's ability to initiate and maintain a social relationship. Determining the variables affecting social self-efficacy will provide a better understanding of this concept. The aim of this research is to examine the relations between perceived social support and social efficacy of the university students. The research group consisted of 354 university students 206 (58,2%) women and 148 (41,8%) men. In the study, ‘‘Social Efficacy and Social Outcome Expectations Scale’’ and ‘‘Multi-Dimensional Perceived Social Support Scale’’ were used. Independent sample t-test, Pearson correlation analysis and multiple regression analysis were used to analyze the data. According to the findings of the study, it was found that social efficacy and private human social support perceptions of the university students differed significantly according to gender, and the perception of family and friend social support did not differ significantly. In the study, a significant positive relationship was found between social efficacy and perceived social support. In addition, it was found that the perception of social support in the regression model accounted for about 32% of the total variance of social efficacy. As a result, as the social support perception of university students’ increases, the level of social efficacy increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.547
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini