Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 68
 İndirme 24
Petrol Fiyatlarında Değişkenlik ve İktisadi Büyüme: Petrol İthal Eden Ülkeler Üzerine Bir Analiz
2020
Dergi:  
Ekonomi Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 1986-2013 yılları arası yıllık veriler kullanılarakçok petrol ithal eden 16 ülke (Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Rusya, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye İngiltere ve A.B.D) analize dâhil edilmiştir. Analizde panel veri yöntemi kullanılmış olup ilk olarak eğim katsayılarının her bir ülke için homojen mi yoksa heterojen mi olduğunun test edilmesine imkân veren homojenlik testi ile yatay kesitler arasında bağımlılığın olup olmadığının test edildiği yatay kesit bağımlılığı testlerine yer verilmiştir. Panel birim kök sınamaları yapıldıktan sonra model Panel Dinamik SUR tahmincisi ile tahmin edilmiştir. Daha sonra modeli oluşturan değişkenler için nedensellik testleri uygulanmıştır. Panel nedensellik test sonuçlarına göre ekonomik büyüme ile ticari açıklık, ekonomik büyüme ile istihdam oranı, ekonomik büyüme ile sabit sermaye birikimi ve ekonomik büyüme ile dünya petrol fiyatları arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Petrol ithalatı ile ekonomik büyüme arasındaki nedensellik ilişkisi araştırıldığında ise petrol ithalatından büyümeye doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Son olarak petrol tüketiminden kaynaklı karbondioksit salınımı ile ekonomik büyüme arasında ise herhangi bir nedensellik ilişkisine rastlanılmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Increased Value and Power In Oil Prices: An Analysis Of Oil Importing Countries
2020
Yazar:  
Özet:

This study included the analysis of 16 countries that imported many oil using annual data between 1986 and 2013 (Australia, Brazil, Canada, China, France, Germany, India, Indonesia, Italy, Japan, Russia, South Africa, South Korea, Turkey, UK and the United States). In the analysis, the panel data method was used and first was placed in the test of homogeneity test that allows to test whether the curvature rates are homogeneous or heterogeneous for each country and the test of the dependency between the horizontal cuts and the test of the horizontal cuts dependency. The panel unit was predicted with the Panel Dynamic SUR predictor after the root tests were carried out. Causability tests were subsequently applied for the variables that form the model. According to the Panel Causability Test results, the economic growth and commercial transparency, economic growth and employment rates, economic growth and fixed capital accumulation and economic growth and world oil prices have identified the bilateral Causability relationship. When researched the causal relationship between oil imports and economic growth, a one-way causal relationship from oil imports to growth was identified. Finally, between carbon dioxide emissions from oil consumption and economic growth, there was no causal relationship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ekonomi Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 208
Atıf : 1.763
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini