User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 35
 Downloands 6
Bazı Ayet ve Hadisler Doğrultusunda, İslam Açışından Musiki Sanatının Değerlendirilmesi
1999
Journal:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Tanrı Anlayışına Ontolojik Bir Yaklaşım Her şeyden önce, ilk bakışta uzun sözcük ve tamlamalar blokunu andıran başlığımızı, yine bloklar halinde kısa kısa çözümleyerek konumuza girmeye çalışalım. Önce "İslam Felsefesi" deyiminden başlayabiliriz. İki anlamı içeren bu tamlama, ilkin, tarihsel bir kesit içinde, belli bir süre yaşayıp ömrünü tamamlamış bir felsefe demek olmaktadır. İbn Sina'yı ve onun Tanrı anlayışını ele alacak oluşumuz bu anlamda değerlendirilmelidir. Ikincisi, "tarih içinde kalıp, olmuş-bitmiş bir fenomen olarak görülen ve felsefe tarihi olmanın ötesinde aktüel bir misyonu bulunmayan bir felsefe değil, tam tersine, bu geçmişinden hız olarak bu günü ve yarını, bugüne ve yarına bakarak analiz etmeye çalışan "Islam'ın Felsefesi" anlamında ele alınmalıdır. Konumuzun sonlarına doğru İslam düşüncesindeki anlayışının, bugünün, tartışılanönemli problemi, olarak birey ve bireyleşme üzerindeki etkisi", Islam felsefesinin ikinci anlamı ve fonksiyonu ile yakından ilişkili olacaktır. "Tanrı anlayışı ile birey" deyimi dikkat edilecek olursa, Tanrı ile birey tarzında anlaşılmamalıdır. Birey, ister istemez, şu ya da bu şekilde Tanrı karşısında ve O'na göre bir varoluş bir bulunuş durumunda olmaktır. Oysa burada kastedilen Tanrı anlayışı karşısında bireyin oluşumu ve tanımlanması problemidir. Çünkü birey, Tanrı 'ya göre bir durum alış içerisinde olmaktan önce, Tanrı anlayışına bağlı olarak kendi konumunu oluşturmakta ya da oluşturulmasına izin vermektedir. Tanrı anlayışına ontolojik yaklaşım, görüldüğü gibi alt başlığımızı oluşturmaktadır. Ancak, meseleyi, çerçeve olarak önerdiğimiz ontoloji'den hareketle analiz etmeye girişmemiz gerekmektedir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Field :   İlahiyat

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 679
Cite : 2.088
© 2015-2024 Sobiad Citation Index