User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 3
 Views 141
 Downloands 62
Türkiye’de Lojistik Sektörünün Değerlendirilmesi (2000-2018)
2020
Journal:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Author:  
Abstract:

Küresel ekonomik yapılar, mesafelerin uzaması, müşteri çeşitliliğinin artması, pazarların genişlemesi birçok konuda değişim yaratmıştır. Bu bağlamda lojistik diğer tüm sektörlere bağlı olan ve her sektörün ihtiyaç duyduğu alan olması bakımından bazı değişimler lojistik sektöründe de yaşanmıştır. Dünya üzerinde karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu modlarının gelişimi ile kombine taşımacılıkta lojistiğin gelişimine destek olmuştur. Ulaştırma modlarının ve lojistik faaliyetlerinin optimum düzeyde kullanıması konusu önem kazanmıştır. Küresel ortamda işletmeler tedarik zincirleri ile rekabet etmeye başlamışlardır. Lojistik sektörü tedarik zincirinin en önemli parçasından biridir. 2000’li yıllardan sonra küreselleşmenin etkisiyle lojistik sektörü hem dünya da hem de Türkiye’de daha da önemli bir konuma gelmiştir. Uluslararası ticaretin de artması lojistiğin ilerlemesine destek olmuş olup, birbiriyle senkronize bir şekilde ilerlemiştir. Uluslararası ticaretin artması dış ticaret hacmini genişletmiş, lojistiği daha da kilit bir sektör haline getirmiştir. 2000’li yıllardan sonra lojistik sektörü ile ilgili Türkiye’deki yabancı yatırımlar artmış, büyük lojistik firmaların şubeleri Türkiye’de açılmış, bu durumda ekonomiye olumlu yansımış olup, istihdamı da arttırmaya destek olmuştur. Ancak son yıllarda uluslararası arenada yaşanan gerilimler, 2016 yılında gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri, bölgemizde ve Türkiye’de yaşanan terör olayları ticaret hacmini etkilediği için Türk lojistik sektörünün gelişimini olumsuz yönde etkilediği gözlemlenmektedir. Bu çalışmada, 2000 yılından sonra Türkiye’nin lojistik sektörünün durumu değerlendirilmiş ve ekonomi, dış ticaret ve istihdam ile ilişkisi incelenmiştir. Türkiye’nin ulaşım altyapısını güçlendirmesi, lojistik ile teknolojiyi entegre etmesi, sektörde kalifiye elemanlar yetiştirmesi ve bu alandaki yatırımlarını güçlendirmesi durumunda gelecekte lojistik sektörü daha da ilerleme kaydedecektir.

Keywords:

Null
2020
Author:  
0
2020
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 467
Cite : 360
© 2015-2024 Sobiad Citation Index