User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 15
 Downloands 5
Mehmet Âkif Ersoy ve Wılfred Owen’ın Savaş Şiirlerinde Parçalanmış Bedenler
2022
Journal:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Author:  
Abstract:

Mehmet Âkif Ersoy Türk tarihinin hafızasında derin yaralar açan Birinci Dünya Savaşı’nı şiirlerine taşıyan önemli bir şairdir. Savaşa dair manzaraları sosyal ve kültürel unsurlar eşliğinde örerek şiirlerinde işleyen Âkif, Türk milletini sadece fiziksel bir yenilgiden değil manevi bir yenilgiden de uyandırmak niyetindedir. Bu anlamda özellikle “Çanakkale Şehitlerine” ve “Hakkın Sesleri” gibi şiirlerinde milli değerlere vurgu yapar. Mehmet Âkif’e benzer şekilde İngiltere’deki Birinci Dünya Savaşı’nın adeta panoramasını çıkaran bir diğer şair ise Wilfred Edward Salter Owen’dır. Owen da savaşın insan üzerindeki olumsuz etkilerine odaklanır. “The Show” (“Gösteri”), “Mental Cases” (“Akıl Hastaları”) gibi şiirlerinde savaşın parçalayıcı gücünü ön plana çıkarır. İki şairin şiirlerinde kullandığı savaşan ya da savaşa maruz kalan figürler karşılaştırıldığında ise kurgulanan bedenlerin farklı bakış açılarıyla oluşturulduğu görülür. Âkif parçalanan bedenler üzerinden milli değerlere işaret ederken Owen ise tamamen bireyi kuşatan bir çöküntüyü ortaya çıkarmayı hedef alır. Bu çalışmanın amacı farklı sosyal ortamlarda cereyan eden aynı savaşa dair algının, söz konusu iki şairin şiirlerinde beden kurgusu üzerinden nasıl farklılaştığını ortaya koymaktır.

Keywords:

Null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.444
Cite : 7.639
© 2015-2024 Sobiad Citation Index