User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
İlkokul Öğrencilerinin İnternet Kullanım Deneyimleri: Bir Olgu Bilim Araştırması
2023
Journal:  
HAYEF: Journal of Education
Author:  
Abstract:

Bu araştırma, internetin erken yaşlardaki kullanımının olası risklerini incelemek amacıyla ilkokul öğrencilerinin internet kullanımı ile ilgili deneyimlerini ele almaktadır. Bu amaca ulaşmak için nitel araştırma desenlerinden olgu bilime göre araştırma tasarlanmıştır. Çalışma grubunun belirlenmesinde ölçüt örnekleme tekniğinden yararlanılmıştır. Bu bağlamda araştırmaya 2022–2023 eğitim-öğretim yılı Mardin ilinde bulunan bir devlet okulunda okuyan 16 ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi katılmıştır. Araştırmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşme formu ile elde edilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde tematik analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre görüşme yapılan ilkokul öğrencileri interneti, tekli ve çoklu dijital ekranlarla; aksiyon, spor ve zekâ oyunlarıyla; YouTube, Netflix ve TikTok gibi izlemeli içeriklerle; Google veya ders uygulamaları üzerinden ödev ve araştırmalarda kullanmaktadır. Bu kullanımlar sırasında cinsellikle ilgili içeriklere, paralı veya virüslü sitelere yanlışlıkla girilmesine karşın bilinçli bir şekilde girilen zararlı herhangi bir internet sitenin olmadığı anlaşılmıştır. İnternetin olası zararları konusunda erken yaştaki çocukların bilgilerinin düşük düzeyde olduğu sonucuna varılmıştır. Toplumu oluşturan tüm paydaşlara bilinçli teknoloji ve internet kullanımı konularında bilgilendirici rehberlik çalışmalarının yapılması gerektiği düşünülmektedir.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










HAYEF: Journal of Education

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 451
Cite : 2.993
© 2015-2024 Sobiad Citation Index