User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 9
 Views 147
 Downloands 74
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmenlerinin Öğretim Teknolojileri Alanındaki Yeterlikleri
2018
Journal:  
Current Perspectives in Social Sciences
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) dersi öğretmenlerinin öğretim teknolojileri alanındaki yeterlikleri araştırılmıştır. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinin öğretim teknolojileri yeterliklerinin belirlenmesinde Recai Doğan ve Nurullah Altaş tarafından geliştirilen "İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Yeterlik Ölçeği" kullanılmıştır. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinin sahip olması gereken öğretim teknolojileri yeterliklerin belirlenmesinde kullanılan ölçek, 9 yeterlik maddesinden oluşmaktadır.  İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alanında görev yapan öğretmenlerin sahip olması gereken öğretim teknolojileri yeterlikleri ve bu yeterliğe sahip olma düzeyleri cinsiyet, mezun olunan lise türü, öğrenim durumu, mezun olunan fakülte, branş,  görev süresi, görev yapılan okulun bulunduğu yerleşim merkezi, daha önce hizmet içi eğitim kursuna katılma durumu ve katıldığı hizmet içi eğitim kursu sayısına göre farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Araştırmanın evrenini, Erzurum ilinde ilköğretim okullarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri oluşturmaktadır. Örneklem ise evrene dâhil olan Erzurum ilindeki ilköğretim okullarında görev yapan ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren 400 sınıf öğretmeni ve 130 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninden oluşmaktadır. Araştırma verilerinin çözümlenmesinde, SPSS tekniği ile Faktör analizi, t-Testi, Anova ve LSD çoklu karşılaştırma testi kullanılmıştır. Araştırmada, İDKAB dersi öğretmenlerinin “Öğretim Teknolojileri” alanındaki yeterliklerden 8’ine “oldukça”, 1’ine ise “orta” derecede sahip oldukları tespit edilmiştir.

Keywords:

Null
2018
Author:  
2018
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles


Current Perspectives in Social Sciences

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.402
Cite : 8.892
© 2015-2024 Sobiad Citation Index