User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 50
 Downloands 6
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVI ADAYLARININ I. VE II. HAK SONUÇLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2004
Journal:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırma, 2002-03 yılı Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavlarına başvuran toplam 390 aday (267 erkek %68.5, 123 bayan %31.5) üzerinde yapılmıştır. Ç.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları, 1992-93 öğretim yılından itibaren başlayan iki aşamalı seçim sistemi ile yapılmaktadır. Bu tarihten itibaren tek sınav hakkı olan bazı adayların yaptıkları küçük hataların sınavı kaybetmelerine neden olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle, 2002-03 yılı özel yetenek sınav uygulamasında bir değişiklik yapılarak, adayların girdiği üç testte (30m. sürat koşusu, dikey sıçrama testi, koordinasyon ve beceri testi) II. hak imkanı verilmiş ve en iyi dereceleri değerlendirmeye alınmıştır. Çalışma, 2002-03 yılı Ç.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavı adaylarının I. ve II. hak sonuçları arasında anlamlı bir farkın olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. İstatistiksel değerlendirmeler, SPSS paket programında eşleştirilmiş t-testi (paired t-test) ile yapılmıştır. Bu değerlendirmeler sonucunda adayların; II. haklarından elde ettikleri ortalama başarı puanlarının, I. haklarından aldıkları puanlardan daha yüksek olduğu tespit edilerek anlamlı farklılık bulunmuştur

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 761
Cite : 7.331
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi