User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 22
 Views 120
 Downloands 36
Bölgesel Kalkınmada Kadın Girişimciliğinin Önemi
2013
Journal:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Dünyadaki kalkınma süreçleri incelendiğinde, her ülkenin kendine has özelliklere sahip, belli bir sistematiği olan bölgelere sahip olduğu görülmektedir. Bu bölgelerin ekonomik, fiziki ve sosyal şartlar bakımından barındırdığıfarklılıklar ülke genelinde bölgelerarasıgelişmişlik farklarına neden olmakta ve hem ülke çapında hem de bölgesel açıdan kalkınma düzeylerini etkileyebilmektedir. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılığının şiddeti ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, tüm ülkelerin yapısında genel olarak görülen bu eşitsizlik Türkiye’de de gözlemlenmektedir. Bu eşitsiz durumun ortadan kaldırılmasıiçin son dönemde bölgesel kalkınma politikalarına önem verilmektedir. Son yıllarda Türkiye’de yüksek ekonomik büyümeye rağmen bölgeler arasındaki büyük gelişmişlik farklarıhalen devam etmektedir. Bu farklarıminimum seviyeye indirmek amacıyla sürdürülmesi gereken önemli kamu politikalarından biri de kadın girişimciliğinin desteklenmesidir. Ancak kalkınma plan, program ve projelerine 1970’li yıllara kadar kadınlar genellikle dâhil edilmemiştir. Kadınıiçine almayan kalkınma projeleri hem ülke nüfusunun yarısınıgörmezden gelmekte hem de bu projelerin yoksulluğun azaltılmasıve sosyal adaletin sağlanmasıyönünde etkisi az olmaktadır. Bölgeler arasındaki eşitsizliği gidermenin temelinde bölge insanıve bölge kaynağıvardır. Bu boyutuyla, bölgesel kalkınmada girişimciliğin geliştirilmesi, dolayısıile bölgenin sahip olduğu potansiyellerin kalkınma sürecine entegre edilmesi son derece önemlidir. Bu potansiyellerden biri de kadın girişimciliğidir. Günümüzde gerçekleştirilen araştırmaların çoğunda, doğasıgereği pek çok alanda erkeklerden farklıbir bakışaçısına sahip olan kadınların gerek sosyal ilişkileri gerekse işve özel yaşamlarındaki dengeleyici faktörleriyle işhayatına başarıkattıklarısonucuna ulaşılmıştır. Kadın girişimciliği, kadınların kendi kazançlarınıelde ederek ekonomik bağımsızlıklarınıkazanmalarında önemli bir araç olmasının yanısıra kadınların işhayatına ve dolayısıyla ülke ve bölge ekonomisine katkılarıda yadsınamayan bir gerçektir. Kadınların toplumdaki statülerini yükseltme, ekonomik özgürlüklerini geliştirme gibi konularda önemli bir yere sahip olan kadın girişimciliğinin bölgesel kalkınma açısından öneminin incelenmesi çalışmamızın asıl amacınıoluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölgesel kalkınmada kadın girişimciliğinin önemli olduğu konusundaki varsayımımızın geçerliliğini test etmek için daha önce bu konuda yapılan araştırmaların sonuçlarıanaliz edilecektir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.284
Cite : 12.453
© 2015-2024 Sobiad Citation Index