User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 3
 Views 28
 Downloands 5
Batılılaşma Gayretlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy
1987
Journal:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

1908'den sonra gelişen edebiyatımızın en büyük şairlerinden birisi, hiç şüphesiz Mehmet Akif ERSOY (1873- 1936)'dur. Millî, vatanî ve hamasî duyguları şiirlerinin başlıca konuşu yapmış ve bu duygular, aynı zamanda çok kuvvetli bir dinî lirizmle de besleyerek takdim etme başarısını göstermiş olan Akif, bizim millî ve dinî heyecan kaynaklarımızın zirvesini teşkil etmektedir. Bugün yiğitlik, kahramanlık ve din duyguları, vatan ve millet sevgileri söz konusu olunca aklımıza ilk gelen şairlerin başında o gelir. Bu itibarla Akif, yalnız ölüm ve doğum yıldönümlerinde hatırlanıp sonra tekrar unutuluverecek insanlardan değildir. O, hayatımızın her anında kendisine yeniden dönerek şifalı sularından kana kana içmemiz gereken zengin bir kaynak gibidir ve milletimiz için faydalı ve önemli işler görmek isteyenlerin bu kaynakta bulabileceği çok şey vardır. Şiirleriyle olduğu kadar, makaleleri, sohbet ve vaazları, Millî Mücadele yıllarında Anadolu'da gösterdiği fedakârane gayretleri ve nihayet mükemmel şahsiyeti ile de Akif, cemiyetimizin flaş isimlerindendir, vatanımızın manevî komutanlarındandır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 679
Cite : 4.659
2023 Impact : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi