User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 112
 Downloands 22
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ HARCAMALARININ KENT EKONOMİSİNE KATKISI: HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE BİR ANALİZ
2019
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Üniversiteler, bulundukları kentin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını etkilemektedir. Üniversite öğrencilerinin harcama dağılımları, kent ekonomisine yapılan katkının değerlendirilmesinin bir yönünü oluşturmaktadır. Bu araştırma kapsamında Çorum ekonomisine yansımaları ölçmek üzere Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine anket uygulanmıştır. Çalışmada ankete katılan öğrencilerin aylık ortalama 630 TL harcama yaptıkları belirlenmiştir. Buna göre 2016-2017 yılında İİBF’de eğitim alan öğrenciler, bir yıllık eğitim-öğretim süresi boyunca Çorum iline harcamalarıyla yaklaşık 18,9 milyon TL katkıda bulunmuştur. Bulunan yaklaşık miktarın üniversitenin tüm öğrencilerine genellenmesi durumunda yıllık 105 milyon TL’ye yakın bir harcama düzeyi ortaya çıkmaktadır. Üniversitenin kurumsal olarak ve personelinin yaptığı harcamalar hariç sadece öğrencilerinin kent ekonomisine büyük bir katkı yaptığı söylenebilir. Gelir ve harcama kalemleriyle barınma tercihleri gibi unsurlar bir arada değerlendirildiğinde öğrencilerin kente yaptıkları bu katkının da aslında devletin öğrencilere sunduğu yurt ve burs gibi imkânlarla geniş ölçüde desteklendiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu açıdan eğitim destekleri, kent ekonomisine sunduğu dolaylı katkı dışında üniversite eğitimini kendi maddi olanaklarıyla karşılayamayacak büyük bir kesim için de önemli bir sosyalizasyon işlevi görmektedir.

Keywords:

0
2019
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.685
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi