User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 7
 Downloands 2
Üniversite Öğrencilerinin Dağcılık Sporuna Yönelik Nedenlerinin Araştırılması (100. Yıl Üniversite Örneği) / Studyıng The Reason Of Unıversıty Students Tendency On Mountaıneerıng (example Of Yuzuncu Yıl Unıversıty)
2003
Journal:  
Research in Sport Education and Sciences
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin dağcıilk sporuna katıflmında etkili olan etkenlerin neler olabileceğinin araştınlmasıdır. Çailşmamıza denek olarak Van 100. Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinden, dağcflık sporu ile uğraşan 111 erkek 39 bayan olmak üzere 150 öğrenci kaI1Jmış tır. Anket ile ilgili motivasyon sağlanmış, sonuçlar istatistikselolarak yüzde hesaplama ve ki·kare testine göre değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda, öğrencileri dağeılık sporuna yönelten faktörlerin başında doğa sevgisinin % 30, arkadaş çevresinin %22 etkili olduğu tespit edilmiştir. Bu öğrencilerin veli/erinin daha çok serbest meslek sahibi olduklan görülmüştür. Dağcılık sporuna yönelen öğrencilerin % 28'i Iç Anadolu, % 16'sl Akdeniz bölgesinden gelmektedir. Dağcılıkla ilgilenen öğrencilerin ilgilenme süreleri ile dağeı/ikla yayınlann! takip etmeleri arasında anlamil bir ilişki bulunmuştur (P

Keywords:

0
2003
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Research in Sport Education and Sciences

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 489
Cite : 1.079
2023 Impact : 0.264
Research in Sport Education and Sciences