User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 68
 Downloands 32
Firmaların İhracat Performanslarında Yönetici Özellikleri ve Ürün Adaptasyonu Arasındaki İlişkisi: Mobilya Sektöründen Örnek Bir Uygulama
2015
Journal:  
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi
Author:  
Abstract:

Dünya üzerinde yaşanan ve globalleşme olarak değerlendirilen değişimler yaşanılan tüm çevreyi etkilediği görülmektedir. Bu nedenle, dünyanın birçok alanında firmalar, faaliyetlerini uluslararası olarak yapmanın farklı yollarını düşünmektedirler. Firmaların uluslararasılaşma için aldığı kararlardan birisinin de ürünlerin adaptasyonu olduğu kabul edilmektedir. Yaşanan yoğun rekabet firmaları hedef pazarlarıyla ilgili kararları verirken bu pazarlardaki tüketicilerin memnuniyetini sağlayacak ürünleri ve hizmetleri optimal düzeyde bir araya getirerek firmaların hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadırlar. Bu memnuniyeti sağlamak için birbirine benzer ürünler arasında kendi ürünlerini farklılaştırarak bu amacı gerçekleştirmeyi tercih ettikleri görülmektedir. Böyle bir yolu tercih etmeleri firmaları hedef pazarlarında ürün adaptasyonuna yöneltmelerine neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı firmaların ihracat performanslarında yönetici özellikleri ile ürün adaptasyonu arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma üzerinde ileri sürülmüş olan hipotezi test etmek amacıyla Türkiye’de Marmara bölgesinde mobilya sektöründe ihracat yapan 107 firmadan yapılandırılmış olan anket ile toplanan veriler analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, firma yöneticilerinin ihracat performansı üzerindeki etkileri ile firmanın uyguladığı ürün adaptasyonu arasında ilişkilerin tespit edildiği noktalar görülmüştür. Bu açıdan incelendiğinde firmaların hedef pazarlardaki ihracat performanslarında yönetici özellikleri ile ürün adaptasyonu arasında mobilya sektöründe çeşitli açılarda pozitif bir ilişki söz konusudur.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 167
Cite : 463
© 2015-2024 Sobiad Citation Index