User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 73
 Downloands 26
Bekir Yıldız'ın “alman Ekmeği” Eserinde Göçmen İşçi Sorunlarının İncelenmesi
2018
Journal:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

II. Dünya Savaşından sonra savaşın izlerini silmeye çalışan Federal Almanya Devleti işgücüne ihtiyaç duyar. Bu sebeple dünyanın her yerinden misafir işçiye ihtiyaç duyan Federal Almanya, 1961 yılında Türkiye ile Ankara Antlaşması imzalar. Almanya’ya yapılan işçi göçü, farklı sebeplerle ülkesinden ayrılan insanlara umut kapısı olur. Kendi yaşam tarzlarından, gelenek göreneklerinden, alışkanlıklarından uzaklaşan, farklı kültürlerle iletişim halinde olan göçmen işçiler zamanla toplumda öteki olmaya başlar. Kültürler arasında kalan, yabancı dil sorunu yaşayan, kimlik arayışına giren konuk işçiler kendi sıkıntılarını kaleme alarak “Göçmen Edebiyatı”nı oluştururlar. Göçmen Edebiyatı alanında eserler veren ilk yazardan biri de Bekir Yıldız olmuştur. Kendi toprağında görmüş olduğu baskı ve zulümden dolayı Yıldız, Almanya ve Türkiye arasında imzalanan işçi göçü ile Almanya'ya gitmiş ve birçok sıkıntı ile karşılaşmıştır. Almanya’da geçirmiş olduğu dört yıllık deneyimleri kaleme alan Yıldız’ın ilk eserlerinden olan “Alman Ekmeği” kitabıdır. Bu çalışmada da Göçmen Edebiyatın ilk kuşak yazarlarından biri olan Yıldız'ın “Alman Ekmeği” eserine dayandırılarak Almanya'ya giden konuk işçilerin sosyal alanda yaşadıkları sıkıntı ve sorunlar dile getirmek amaçlanmıştır.

Keywords:

Null
2018
Author:  
0
2018
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Field :   Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 585
Cite : 85
© 2015-2024 Sobiad Citation Index