User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 88
 Downloands 34
Personel Güçlendirme Değişkenleri Arasındaki İlişki Analizi
2020
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Personel güçlendirme, bir organizasyonun öğrenen örgüt olmasında, örgütsel öğrenme sürecini devam ettirmesinde, organizasyonun amaçlarına ve vizyonuna ulaşmasını sağlamasında ivme kazandırmaktadır. Bu anlamda personel güçlendirme kavramı özellikle sağlık kurumları için daha çok anlam taşımaktadır. Çünkü personel güçlendirme, sağlık çalışanları açısından hem öğrenmeyi hem de optimal karar vermeyi sağlamaktadır. Marsick ve Watkins, personel güçlendirme kavramını organizasyonun öğrenmesinde ve vizyona ulaşmada katkı sağlamasında bir araç olarak görmektedirler. Bu anlamda Marsick ve Watkins, personel güçlendirme öğrenen örgüt boyutunu oluşturan değişkenleri açıklamışlar ve personel güçlendirmenin organizasyon içinde daha çok işlerlik kazanması için söz konusu personel güçlendirmeye ait değişkenlerin birbirleri arasında pozitif yönde ilişkiler olması gerektiğini ve buna bağlı olarak söz konusu değişkenlerin birbirlerini tamamlaması gerektiğini belirtmektedirler. Bu kapsamda güçlendirilmiş çalışanlar öğrenen boyutuna ait değişkenler arasındaki ilişki, değişkenlerin birbirlerini tamamlayıcılık, değişkenlerin birbirlerine olan etki ve değişkenlerin oluşturduğu ilişkisel yapıya katkı nicelikleri ve seviyeleri Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının algılamaları kapsamında tespit edilmiştir. Bulgulara göre, güçlendirilmiş çalışanlar öğrenen örgüt boyutuna ait değişkenler arasındaki ilişkilerin tümü pozitif yönlü, anlamlı ve genel anlamda orta seviyede çıkmıştır. Bunun yanında söz konusu tüm değişkenlerin birbirlerine olan tamamlayıcılık nicelikleri veya seviyeleri orta seviyede olduğu tespit edilmiştir. Devamında ise, değişkenler birbirlerine yaptıkları etki katsayıları hesaplanmış ve söz konusu tüm etkiler pozitif yönlü, anlamlı ve genel anlamda orta seviyede olduğu tespit edilmiştir. Buna bağlı olarak tüm değişkenlerin ilişkisel yapıya olan katkı seviyeleri ise yine orta seviyede çıkmıştır. Bütün bu bilgiler ışığında, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güçlendirilmiş çalışanlar öğrenen örgüt boyutunu oluşturan değişkenlerin arasında pozitif yönlü anlamlı ilişkilerin, değişkenlerin birbirlerini tamamlayıcılıklarının, değişkenlerin birbirlerine olan pozitif yönlü anlamlı etkilerin ve ilişkisel yapıya olan katkılarının olduğu tespit edilmiştir. Buna bağlı olarak Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güçlendirilmiş çalışanlar öğrenen örgüt boyutunun işlerlik kazandığı sonucuna varılmıştır. İhtiyaç duyulduğu takdirde, güçlendirilmiş çalışanlar öğrenen örgüt boyutuna ait değişkenler arasındaki ilişkilerin, değişkenlerin birbirlerinin tamamlayıcılıklarının, değişkenlerin birbirlerine olan etki ve değişkenlerin ilişkisel yapıya katkı seviyelerinin daha yüksek olması için anılan değişkenlerin birbirlerini ilgilendirecek ve etkileyebilecek faaliyetler ve ortamlar daha çok oluşturulabilir.

Keywords:

Null
2020
Author:  
0
2020
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 21
© 2015-2024 Sobiad Citation Index