Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 10
Akademisyenlerin Uluslararası Akademik Etkinliklerde Yabancı Dilde Yaşadığı İletişim Kaygıları
2020
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye'deki devlet üniversitelerinde çalışan anadili İngilizce olmayan Türk akademisyenlerin uluslararası bilimsel toplantılarda yaşadıkları yabancı dilde iletişim kaygısı kaynaklarının ve onların bu konudaki algılarının incelenmesidir. Çalışmanın örneklemi olarak Türkiye’deki iki üniversiteden 44 gönüllü akademisyen (20 kadın ve 24 erkek olmak üzere) seçilmiştir. Nicel araştırma yöntemi kullanılan bu çalışmada veriler Yabancı Dil Kaygısı Ölçeği (Horwitz, et al., 1986) ve Kişisel İletişim Korkusu Bildirme Ölçeği (McCroskey, 1982) ile toplanmıştır. Nicel veriler kaygı ve iletişim korkusu ölçeklerinden toplanırken nitel veriler profil formu ve yüz yüze görüşmelerden elde edilmiştir. Araştırma bulguları kadınların daha yüksek kaygı yaşamalarına rağmen, akademisyenlerin cinsiyet değişkenine göre iletişim ve yabancı dil kaygılarında anlamlı ölçüde bir fark olmadığını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Communication concerns that academics experience in foreign languages in international academic events
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the sources of foreign language communication anxiety and their perceptions of non-English Turkish academics working at the public universities in Turkey at international scientific meetings. As an example of the study, 44 volunteer academics (20 women and 24 men) were selected from two universities in Turkey. Nicel research method used in this study data were collected with the Foreign Language Anxiety Scale (Horwitz, et al., 1986) and the Personal Communication Anxiety Reporting Scale (McCroskey, 1982) . Quantitative data is collected from scales of anxiety and communication fear while qualitative data is obtained from profile form and face-to-face conversations. Research findings have shown that although women experience higher concerns, academics do not have a significant difference in communication and foreign language concerns according to gender variables.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the sources of communication apprehension in foreign language experienced by Turkish academics working at state universities (e.g., non-native speakers of English) in international academic meetings and their perceptions towards this matter. As the sample of the study, 44 (20 females and 24 males) participants were selected from voluntary academics from two universities. Using the quantitative research design, the data were collected by the Foreign Language Anxiety Scale (Horwitz, Horwitz, & Cope, 1986) and Personal Communication Fear Scale (McCroskey, 1982). The results indicated that although female participants have higher levels of FLA than male participants, there were no significant differences by genders.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.614
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi