Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Türkiye Mobilya Endüstrisinin Yapısı ve Bölgesel Dağılımı
2006
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye mobilya endüstrisinin sınıflandırılması, yapısal görünümü ve bölgesel dağılımı belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca, bu alanda faaliyet gösteren önemli işletmelerin de belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Devlet İstatistik enstitüsünden Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu numaraları ve Türkiye genelinde odalara kayıtlı işletmelerin bölgesel dağılımı belirlenmiştir. Ayrıca 608 işletmeye yapılan anket çalışması ile de yapısal görünümleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buna göre mobilya endüstrisi ticari sınıflama içerisinde 94 01.00.00.00.00 ve 94 03.00.00.00.00 Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu (GTİP) numaraları ile tarif edilmektedir. Mobilya endüstrisinin yapısal görünümüne bakıldığında işletmelerin %99,9’ unun küçük, %0,01’inin ise orta ve büyük işletmelerden oluştuğu görülmektedir. Küçük işletmelerin %81,4’ü ferdi mülkiyet olup, bu işletmelerin %68,8’i mobilyacılar odasına kayıtlıdır. Orta ve büyük ölçekli işletmelerin şirketleşme sürecini tamamladığı, ayrıca bu işletmelerin tamamına yakınının ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olduğu görülmektedir. İşletmelerin bölgesel dağılımına bakıldığında İç Anadolu (%36) ve Marmara bölgesinde (%24) yoğunlaştığı, bu bölgelerdeki en önemli illerin ise Ankara ve İstanbul olduğu görülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.459
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi