Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Mikro Ölçekli Mobilya ve Kereste Üreten İşletmelerin Atık ve Çevrelerine Karşı Yaklaşımları
2017
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, orman ürünleri endüstrisinin iki alt sektörünü oluşturan mobilya ve kereste sektöründe faaliyet gösteren mikro ölçekli işletmelerin çevresel bilinç ve uygulamalarını ortaya koymaktır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler her ülke ekonomisi içinde sayı, üretim miktarı, istihdam gibi yönlerden önemli yer tutar. Orman endüstrisini oluşturan kereste, mobilya ve kâğıt alt sektörlerinin % 99,9’ u küçük ve orta ölçekli sınıfında yer alırken bunların da % 96’ sı mikro ölçekli işletme sınıfı içinde yer almıştır. Bu kapsam içinde yer alan her bir işletmenin çevre üzerindeki etkileri sınırlı olmasına karşın; toplamda önemli bir etkiye sahiptirler. 80’li yılların sonlarından beri işletmelerin çevre üzerindeki etkileri artan bir kaygı konusu olmuştur. Bunun sonucu küçük ve orta ölçekli işletme sahip-yöneticileri üzerinde çevresel yönetim aktivite ve uygulamalarını geliştirmeleri için artan bir baskı vardır. Trabzon da faaliyet gösteren 885 mikro ölçekli kereste ve mobilya üreten işletmeyi temsil eden 120 işletmeye yüz yüze görüşme yöntemi ile 2015 yılında anket uygulanmıştır. İşletmelerin büyük çoğunluğu, çevre kirliliğinin olduğuna inanmaktadırlar ancak kendi işletmelerinin çevreyi kirlettiğine inanan işletme sayısı çok daha azdır. Ayrıca işletmelerin % 66’sının atıklarının azaltılamayacağına inandığı ve üretilen atıkları toplayan her hangi bir organizasyonun olmadığı, araştırmada elde edilen sonuçlardan bazılarıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 2.988
Bartın Orman Fakültesi Dergisi