Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
THE FIRST WORLD WAR IN THE EXPRESSIONIST LYRIC
2016
Dergi:  
Anuari de Filologia: Literatures Contemporànies
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this paper is to analyze expressionist poems whose authors tried to make their war experiences as a front-line soldier lyrically. What one knew, even before the outbreak of war as a social disaster and rendered in countless verses, it materialized later full of ferocious violence. Young authors in close proximity to the “empire of the flames” and the “fiery labyrinths of battle” (Ernst Jünger) experienced, they found in poetry a form suitable for expression of senses under misery and danger of death. Apocalyptic images came in not uncommon. The certain euphoria that prevailed at the outbreak of war among the Expressionists and signaled the possibility of a revolutionary transformation, died quite soon, by mechanized warfare turned out in full horror and terror. War, hatred, misery, chaos, destruction, madness, horror, violence and death could be represented profoundly in the aesthetics of Expressionism.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Anuari de Filologia: Literatures Contemporànies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Anuari de Filologia: Literatures Contemporànies