Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Farklı Preparasyon Teknikleri Kullanımı Sonrası Apikalden Taşan Materyallerin in vitro Karşılaştırılması
2007
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, farklı tekniklerle (ProTaper, Quantec LX, ProFile .04 & .06, ProFile GT ve Step-back) yapılan kök kanal preparasyonu sırasında apikalden taşan debris ve irrigasyon solüsyonu miktarlarının değerlendirilmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: 90 adet çekilmiş tek köklü insan mandibular premolar dişi seçildi ve her biri 18 dişten oluşan 5 gruba ayrıldı. Grup 1-4'te kök kanalları ProTaper, Quantec LX, ProFile.04 & .06, ve ProFile GT döner alet sistemleri kullanılarak prepare edildi. Beşinci grup ise H-tipi paslanmaz çelik aletler ile step-back tekniği kullanılarak prepare edildi. Her kanalda standart miktarda irrigasyon solüsyonu kullanıldı. Apikalden taşan debris ve irrigasyon solüsyonu şişelerde toplantı ve tartıldı. Taşkın debris ve irrigasyon solüsyonu miktarı istatistiksel olarak Kruskal-Wallis ve Mann-Whitney-U testleri kullanılarak incelendi. Bulgular: Gruplara ait apikalden taşan debris ve sıvı miktarları karşılaştırıldığında istatistiksel olarak farklılık önemli bulundu(p<0.05). Kullanılan tüm preparasyon tekniklerinde apikalden debris ve irrigasyon solüsyonu taştı. Sonuç: Kullanılan tekniklerden hiçbiri kök kanal preparasyonu esnasında kanal içi materyallerin apikalden taşmassını engellemede tam olarak etkili değildi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi