Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Pazarlamada Yeni Trendler ve Dijital Reklamın Post Covid Sonrası Eğilimleri
2023
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pazarlama, insanlığın geçirdiği değişim ve dönüşümlere paralel olarak değişmekte ve kendi yolunu çizmektedir. Teknolojik ilerlemeler pazarlamaya yeni çözümler oluşturma, strateji geliştirme ve hedef kitleye ulaşma yolunda çeşitli fırsatlar sunmakta ve günümüz itibariyle dijital reklamlar öne çıkmaktadır. Dijital reklamcılık, geleneksel reklamcılıktan farkı olarak tüketiciye erişim ve etkileşimde oldukça etkilidir. Dijital reklamcılık çözümleri pazarlamacılara benzeri görülmemiş yenilikler sunmakta, bu sayede işletmeler artık belirli konumlarda ve zamanlarda çeşitli biçimlerde özelleştirilmiş ticari mesajlarla hassas bir şekilde hedef kitleye ulaşabilmektedir. Geleneksel reklamcılıkla karşılaştırıldığında, dijital reklamlar daha iyi hedefleme, yüksek alaka düzeyi, kişiselleştirilme, gerçek zamanlı ve açık etkileşim, programatik satışlar, çevrimiçi ve çevrimdışı yapay zeka yanıtlama, anlık ölçümleme gibi benzersiz seçeneklere sahiptir. Dijital pazarlamanın bahsedilen güçlü teknolojik altyapı sayesinde hedeflere ulaşmada başarılı yöntemler izlenmektedir. Bu çalışmada pazarlamanın dönüşüm evreleri, teknolojik gelişmelerin pazarlamaya olan etkisi kapsamında dijital reklamcılığın güncel eğilimleri incelenmiştir. Çalışma sonucunda, dijital reklamcılığın tüketilen, değişen ve gelişen bir süreç olduğu, bu sürecinde tüketici beklentilerine değişim gösterdiği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

New Trends In Marketing and Post-covid Trends Of Digital Advertising
2023
Yazar:  
Özet:

Marketing is changing and drawing its own path in parallel with the changes and transformations that humanity has undergone. Technological advances offer various opportunities to create new solutions for marketing, develop strategies and reach the target audience, and as of today, digital advertisements come to the fore. Digital advertising, unlike traditional advertising, is very effective in reaching and interacting with the consumer. Digital advertising solutions offer marketers unprecedented innovations, so businesses can now precisely target audiences with a variety of customized commercial messages at specific locations and times. Compared to traditional advertising, digital ads have unique options such as better targeting, high relevance, personalization, real-time and open interaction, programmatic sales, responsiveness online and offline, instant metering. Thanks to the strong technological infrastructure of digital marketing, successful methods are followed in achieving goals. In this study, the transformation phases of marketing and the current trends of digital advertising are examined within the scope of the effect of technological developments on marketing. As a result of the study, it has been understood that digital advertising is a consumed, changing and developing process, and consumer expectations change in this process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.812
2023 Impact/Etki : 0.274
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi