Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 143
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 1
DİJİTAL REKLAMCILIK: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE CUMHUR (AK PARTİ) VE MİLLET İTİFAKLARI (CHP) TARAFINDAN KULLANILAN DİJİTAL REKLAMLARIN GÖSTERGEBİLİMSEL ANALİZİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Globalleşen dünyada sınırların giderek ortadan kalkması, bilgiye hızlı ulaşım gereksinimini beraberinde getirmiştir. Bu süreçte ortaya çıkan yeni teknolojiler bilginin yayılmasına ivme kazandırırken, bu gelişmelerle birlikte dijitalleşme ve dijitalleşmeye bağlı olarak, bireylerin bilgiye kısa sürede ve daha az maliyetle ulaşma imkânı öne çıkmıştır. Bireyler, duygu ve düşüncelerini aktaracakları ya da paylaşacakları “özgür” ve “kişisel” ortamların oluşmasıyla iletişim sürecine daha aktif katılım sağlama olanağı bulurken, aynı zamanda gündemin belirleyicisi ve oluşturucusu konumuna gelmektedir. Bu nedenle dijitalleşme, bireyleri bir araya getirerek aralarındaki etkileşimi artırması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu hızlı değişim ve dönüşümler reklam aracılığıyla sağlanan iletişimde de gözlemlendiği gibi, reklamın gerekli olduğu marka yönetiminde, halkla ilişkilerde kısaca iletişimin genelinde önem kazanmaktadır. Sosyal medya aracılığıyla markaların reklamlarına ve haberlerine ulaşım kolaylaşmaktadır. Markalar tarafından çevrimiçi “sanal” ortamda dijital reklam oluşturulmakta, sanal ağlar aracılığıyla markalar hakkında birçok dilsel ve görsel ileti aktarılabilmektedir. Dijital ajanslar geleneksel ajansların yerini alırken iletişim çalışmaları bu ajanslar tarafından gerçekleştirilmektedir. Ekonomik alanda olduğu gibi siyasal alanda dijital reklamların önemli bir rolü bulunmaktadır. Dijital mecralar siyasi partiler tarafından özellikle seçim süreçlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Siyasi partiler, dijital reklamlar yoluyla taraftarlarına sundukları iletilerin onlara hangi oranlarda ulaştıkları hakkında daha iyi bilgi sahibi olmaktadır. Bunun yanında sosyal medya ağlarının üye/kullanıcılarının bilgilerinin paylaşılması “kişilere/ hedef kitleye özel”, “kişiselleştirilmiş” reklam iletileri aktarımına olanak sağlamaktadır. Yani dijital sosyal mecralarda kullanıcıların bıraktıkları izler rahatlıkla izlenip, yorumlanabilmektedir ve bu doğrultuda kullanıcılar yönlendirilmektedir. Sosyal medya mecralarında, kullanıcıların siyasi fikirlerini sokağa oranla daha fazla açıklamaya meyilli olduğu düşünüldüğünde, dijital reklamcılığın önemi daha fazla öne çıkmaktadır. Bu çalışmada dijital reklamcılığın gelişimiyle birlikte Cumhur (AK PARTİ) ve Millet (CHP) İttifaklarına katılan siyasi partilerin Twitter resmi hesaplarında yayınlanan kurumsal reklamların göstergebilimsel bir analizi yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.636
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)