Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 23
2010-2020 Yılları Arasında Mobil Öğrenme Çalışmalarının İçerik Analiz Yöntemi ile Değerlendirilmesi: Türkiye Örneği
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amansız bir hızda ilerleyen mobil teknolojiler ve mobil cihazların işlevlerindeki gelişmeler katlanarak artmaktadır (Madeira ve diğerleri, 2010). Hızla gelişen bu teknolojilerin sınıf ortamlarında aktif bir şekilde kullanılmaya başlaması mobil öğrenme kavramının önemini artırmıştır. Bu araştırmada mobil öğrenme kavramı ile ilgili son 10 yılda yapılan Türkiye merkezli 69 makalenin içerik analizi yöntemi ile yayın sınıflamaları (Göktaş ve diğerleri, 2012) oluşturulmuştur. Oluşturulan sınıflamaların betimsel istatistik yöntemi ile yüzde frekans değerli hesaplanmış ve sayısal sonuçlar tablo ve grafik olarak sunulmuştur. Araştırma sonucunda çalışmaların büyük çoğunluğunun betimsel çalışma yöntemleri ile yapıldığı, Veri toplama aracı olarak en çok tutum, algı, kişilik veya yetenek testleri (%37,68) ve doküman (%34,78) kullanıldığı analizler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu çalışma kapsamında yapılan araştırma sonucunda ülkemizde özellikle 2015 yılı itibari ile Mobil Öğrenme çalışmalarında dikkat çeken bir artış olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of Mobile Learning Studies between 2010-2020 by Content Analysis Method: Turkish Example
2020
Yazar:  
Özet:

The progress in mobile technologies and functionality of mobile devices continues to increase (Madeira and others, 2010). The rapid development of these technologies has increased the importance of the concept of mobile learning. In this study, the content analysis method of 69 articles based in Turkey made in the last 10 years related to the concept of mobile learning has created publication classifications (Göktaş and others, 2012). The representative statistical method of the classifications created is calculated by percentage frequency value and the numerical results are presented as tables and graphics. The study found that the majority of the studies were performed using visual work methods, and the analysis resulted in the use of attitude, perception, personality or skill tests (37,68) and documentation (34,78) as a data collection tool. This study has shown that there has been a remarkable increase in mobile learning studies in our country, especially since 2015.

Evaluation Of Mobile Learning Studies Between 2010 and 2020 Using Content Analysis: Turkey Sample
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 16.240
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi