Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
ÇEŞİTLİ TALAŞLARDA ÜRETİLEN PLEUROTUS OSTREATUS VE PLEUROTUS CITRINOPILEATUS MANTARLARININ TOPLAM FENOLİK, FLAVONOİD VE TANEN İÇERİKLERİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ
2017
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Pleurotus ostreatus ve Pleurotus citrinopileatus’un (İstiridye mantarı/kayın mantarı) kestane (Castane asativa) odunu talaşındaki üretim olanakları üzerinde durulmuştur. Ayrıca; Kestane talaşının; karakavak (Populus nigra) ve doğu ladini (Picea orientalis) talaşları ile karıştırıldığı ortamlarda Pleurotus ostreatus üretimi denenmiştir. Üretimlerin ardından elde edilen mantarların ve yetişme ortamlarının biyoaktif özellikleri araştırılmıştır. Başarılı bir hasat periyodundan sonra mantarların metanolik eksraktları üzerinden toplam fenolik, flavonoid ve kondanse tanen içerikleri ve antioksidan özellikleri belirlenmiştir. Aynı deneyler mantar subsratları için de tekrar edilmiştir. En yüksek verim ve biyolojik etkinlik değeri %100 Castanea sativa ortamında gelişen P. ostreatus mantarında gözlenmiştir. En yüksek fenolik içerik (2.529±0.010 mg GAE/g) C. sativa talaşında üretilen P. citrinopileatus mantarında ve kendi yetişme ortamında bulunmuştur. Hiç bir mantarda flavonoid içeriği tespit edilememiştir. En yüksek kondanse tanen içeriği (3.691±0.011 CE mg/g) %100 C. sativa talaşında üretilen P. ostreatus’da ve kendi yetişme substratında; en yüksek demir indirgeyici antioksidan aktivite (11.761±0.020 μmol FeSO4.7H2O/g) %50 P. orientalis + %50 C. sativa karışımında üretilen P. ostreatus’ta ve %100 C. sativa besin ortamında gözlenmiştir. En yüksek DPPH radikali temizleme aktivitesi %100 C. sativa ortamında üretilen P. citrinopileatus mantarında ve %100 C. sativa besin ortamlarında görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.980
Atıf : 10.442
2023 Impact/Etki : 0.178
Gıda