Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Sakin Şehirlerde Yaşayan İnsanların Çevreci Bakış Açılarının ve Toplumsal Farkındalıklarının Sürdürülebilir Turizmin Gelişimine Yönelik Tutumları Üzerindeki Etkileri: Bu Tutum Sakin Şehirlerin Sürdürülebilir Rekabetçiliğini Etkiler mi?
2019
Dergi:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Yazar:  
Özet:

Özet Küreselleşmenin karşıtı olarak ortaya çıkan Cittaslow hareketi, kentlerin çevreci politikalar izlemelerinde, sürdürülebilir turizmin gelişiminde ve nihayetinde kentlerin sürdürülebilir rekabetçiliğinde önemli katkılara sahiptir. Literatürde Cittaslow’un, kentlerin sürdürülebilir olabilmelerinde alternatif bir yol olabileceğini ele alan bazı çalışmalar vardır. Ancak, sakin kentte yaşayanların çevreci bakış açılarının ve toplumsal farkındalıklarının kent sakinlerinin sürdürülebilir turizmin gelişmesine yönelik tutumlarına ve bu tutumların da cittaslow kentinin sürdürülebilir rekabetçiliğine etkisini doğrudan ele alan çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmanın amacı, cittaslow kentinde yaşan kent sakinlerinin çevreci bakış açılarının ve toplumsal farkındalıklarının onların sürdürülebilir turizme yönelik tutuma ve bu tutumun da cittaslow kentinin sürdürülebilir rekabetçiliğine etkisini ortaya koymaktır.   Araştırma verileri Türkiye’nin ilk Cittaslow kenti olan Seferihisar ilçesinde yaşayan kent sakinlerinden yüz yüze anket yönetimiyle toplanmıştır. Araştırma modeli yapısal eşitlik modellemesiyle analiz edilmiştir. Analiz sonucunda, sakin kentte yaşayanların toplumsal farkındalığının ve çevreci bakış açılarının sürdürülebilir turizm gelişmesine yönelik kent sakinlerinin tutumuna ve bu tutumların da cittaslow kentinin sürdürülebilir rekabetçiliğine olumlu etkisinin olduğu bulunmuştur. Araştırma sonuçları, cittaslow  kentlerinin sürdürülebilir rekabetçiliği sağlayabilmek ve devam ettirebilmek için kent sakinlerinde sürdürülebilir turizmin gelişmesine yönelik olumlu bir tutum oluşturulması gerektiğini göstermektedir. Bu tutum için ise kent sakinlerinde çevreci bakış açısının ve toplumsal farkındalığın oluşturulması ve sürdürülmesi gerekmektedir. Bu konuda ise özellikle kent yöneticilerine önemli görevler düşmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Sakin Şehirlerde Yaşayan İnsanların Çevreci Bakış Açılarının ve Toplumsal Farkındalıklarının Sürdürülebilir Turizmin Gelişimine Yönelik Tutumları Üzerindeki Etkileri: Bu Tutum Sakin Şehirlerin Sürdürülebilir Rekabetçiliğini Etkiler mi?
2019
Yazar:  
Özet:

The Cittaslow movement, which appears to be anti-globalization, has a significant contribution to the city’s environmental policy monitoring, the development of sustainable tourism and ultimately the sustainable competitiveness of cities. There are some studies in literature that Cittaslow discusses that cities can be an alternative way to be sustainable. However, there is no study that directly addresses the environmental perspectives and social awareness of the residents of the city’s attitudes towards the development of sustainable tourism and the impact of these attitudes on the sustainable competitiveness of the city. The aim of this study is to reveal the impact of the environmental views and social awareness of the residents of the city inaslow on their attitude towards sustainable tourism and the sustainable competitiveness ofaslow.   The research data was collected with the face-to-face survey management from the residents of the city living in the Seferihisar district, the first city of Cittaslow in Turkey. The research model was analyzed by structural equality modeling. The analysis found that the social awareness and environmental perspectives of the people living in a quiet city have a positive impact on the city residents’ attitude towards sustainable tourism development and the sustainable competitiveness ofaslow. The results of the research show that a positive attitude towards the development of sustainable tourism in the city residents should be created in order to ensure and maintain sustainable competitiveness inaslow cities. For this attitude, it is necessary to create and maintain the environmental perspective and social awareness in the residents of the city. This is especially important for the city managers.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 3.632
2023 Impact/Etki : 0.167
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources