User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 39
 Downloands 10
FACTORS AFFECTING URBAN QUALITY OF LIFE IN URBAN SPACES
2021
Journal:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Author:  
Abstract:

Kentleşme olgusu, bir yerleşmenin nüfusunun artması ve artan nüfusa dayalı yapılan planlamada, sosyal ve teknik alt yapının dengeli olarak dağılımını gerektirir. Kısaca ifade edilen kent yapısındaki bu planlama gerekliliği sadece kentsel alanın ekonomik, yapılaşma ve gelişmeler olarak değil, mekansal olarak sosyal ve kültürel yaşam alanı bağlamındada verilere dayalı oluşturulması gerekir. Bu yönüyle sosyal altyapı alanındaki mekan güvenliği ve kullanımında, kentte ve kentin mekanlarında yaşayan toplumun yaşam kalitesini içeren verilere ve bunlara dayalı analizlerede ihtiyaç vardır. Planlı herhangi bir kent sosyal ve teknik altyapıyı dikkate alırsa kentsel yaşamı, dengeli oluşturulmuş mekanları ve mekan kullanımındaki planlama kararlarını sosyal altyapı ve güvenlik verilerindeki eksikliklerde incelemeledir. Bu araştırmada Amasya kentsel alanının kentleşme gereği olması gereken sosyal ve teknik alt yapısı incelenmiştir ve bu analize göre kentin mekânlarının yaşanabilir standartları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Kısacası bir kentin imar planının hazırlanmasında, sadece fiziki plan değil, oluşacak olan kent mekanlarının sosyal ve kültürel yaşam alanındaki rolüde düşünülmelidir. Bu yönüyle konu ele alınarak Amasya kentsel alanının, kentleşme gereği olması gereken sosyal ve teknik alt yapısı incelenmiş olup bu analize göre kentin mekânlarının yaşanabilir standartları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla bir kentin planlanmasının sadece fiziki plan olarak değil, mekan, sosyal yaşam, sosyal ve teknik alt yapı yönünden de planlanması gerektiği üzerinde durulması gereği saptanmıştır. Çünkü bir kentin ekonomik, teknik, vb. gerekliliklere dayalı oluşturulan fiziki alan kullanımını mekansal alan kullanımı boyutunda da gerekli verilere dayalı analiz edip plan kararına yansıtılması gerekir. Bu gereklilik insanın yaşam hakkı gereği yapılması gerekirken sadece nüfus, yerleşim alanı ve nüfusun gereksini olan hizmetlerin dengeli olarak planlanması olarak yapılmaktadır. Sonuç olarak kentleşme sürecinde oluşmuş bir kentsel alanda mekânların suçlu yaratan öğeler değil, yaşanabilir olmasını sağlayan gereklilikler olduğu sonucuna ulaşılmaya çalışılacaktır. Bu araştırma ile, bir kente ki mekansal alanların yaşam kalitesi ve yaşam güvenliği yönüyle değerlendirme yapıp olması gereken yapılacaktır ve planlama önerileri ele alınacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 3.460
Cite : 2.578
2023 Impact : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)