Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 13
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Matematiğe Yönelik Tutumlarının Yaratıcı Drama Yöntemi ile Geliştirilmesi
2020
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının matematiğe yönelik tutumlarını yaratıcı drama yöntemi ile geliştirmeye çalışmaktır. Çalışmada nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin birlikte kullanıldığı karma yöntemden yararlanılmıştır. Bu araştırmanın nicel yöntem kısmında ön test- son test kontrol grupsuz deneysel araştırma deseni kullanılmıştır. Nitel yöntem boyutunda ise olgu bilim deseni kullanılmıştır. Bu araştırmanın çalışma grubu, karma araştırma yöntemde kullanılan amaçlı ve uygun örnekleme yöntemi ile oluşturulmuştur. Bu doğrultuda çalışma grubunu, 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde A.Ü. Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler son sınıf öğrencilerinden çalışmaya gönüllü, matematik ve geometri derslerine yönelik önyargıları olduğunu düşünen ve ifade eden 20 öğretmen adayı oluşturmuştur. Araştırmanın nicel verileri Aşkar (1999) tarafından geliştirilmiş Matematik Tutum Ölçeği ve Bindak (2004) tarafından geliştirilmiş Geometri Tutum Ölçeği ile gerekli izinler alınarak toplanmıştır. Toplanan nicel veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Araştırmanın nitel verileri ise uygulamalar öncesinde ve sonunda çalışma grubundan alınan yazılı dokümanlar ve 14. Atölye sonunda elde edilen yazılı dokümanların değerlendirilmesi ile toplanmıştır. Toplanan nitel veriler, betimsel analiz ve içerik analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarını genel olarak değerlendirmek gerekirse, Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarından oluşan çalışma grubunun matematiğe yönelik tutumlarının yaratıcı drama yöntemi ile olumlu yönde geliştirildiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Improving The Attitudes Of Preservice Social Studies Teachers Towards Mathematics Through The Use Of The Creative Drama Method
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to improve the attitudes of preservice Social Studies teachers towards Mathematics by means of creative drama method. The study comprised a mixed method integrating both qualitative and quantitative research methods. The quantitative method of this research involved experimental pretest-posttest research design with no control groups. As for the qualitative method of the study, phenomenological research design was used. The study group of this research was formed through purposeful and convenience sampling method used in the mixed method research. Accordingly, the study group of this research consisted of 20 preservice teachers from among the last year students studying at Akdeniz University Faculty of Education Department of Social Studies in the 2017-2018 Academic Year, who volunteered to take part in the research and who thought and stated that they had prejudices against mathematics and geometry lessons. The quantitative data of the research were collected through Mathematics Attitude Scale developed by Aşkar (1999) and Geometry Attitude Scale developed by Bindak (2004), after having obtained the necessary permissions. The collected quantitative data were analyzed with SPSS program. The qualitative data of the research, on the other hand, were collected through the evaluation of written documents received from the study group before and after the practices as well as of written documents received at the end of the 14th workshop. The collected qualitative data were analyzed with descriptive analysis and content analysis. In view of the overall research results, it would be safe to say that positive changes were observed in the attitudes of the study group -consisting of preservice Social Studies teachers- towards mathematics thanks to the use of creative drama method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.462
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education