Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
Türkiye’ye Düzensiz Afgan Göçü: Zorunlu Göç Mü “İstila” Mı?
2022
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de son yıllarda göç ve mültecilik tartışmalarının, Suriyelilerden sonraki, önemli aktörü Afganlardır. Bağımsızlığını kazandığı 1919’dan beri, savaş ve çatışmaların dolayısıyla da siyasal ve ekonomik istikrarsızlıkların önemli merkezlerinden biri olan Afganistan, dünya göç ve mültecilik hareketlerinde önemli kaynak ülkelerden biridir. Pakistan ve İran’dan sonra bu göçten etkilenen ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye ile sınırı olmamasına rağmen yüzbinlerce Afgan, düzensiz göçmen olarak, Türkiye’de yaşamakta ve çalışmaktadır. Özellikle 2021 yılı Ağustos ayında Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele almasından sonra, sosyal medya üzerinden kitlesel olarak Afganların Türkiye sınırından geçişlerinin resmedilmesi, kamuoyunda bir tepki yaratmış ve ülkenin demografik yapısını etkilemek ve/veya Türkiye’nin istila edildiği tartışmalarını gündeme getirmiştir. Bu çalışmada, İstanbul’da yaşayan 15 düzensiz Afgan göçmenle yapılan derinlemesine görüşme bulguları üzerinden, düzensiz Afgan göçünün nedenleri, göç süreçleri, neden Türkiye’yi tercih ettikleri ve yaşanan göçün kısmi sonuçları tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Irregular Afghan Migration To Turkey: Forced Migration or “invasion”
2022
Yazar:  
Özet:

After the Syrians, the most important actor in the migration and refugee debates in Turkey in recent years is the Afghans. Afghanistan, which has been one of the important centers of wars and conflicts and therefore political and economic instability since its independence in 1919, is one of the important source countries for world migration and refugee movements. After Pakistan and Iran, one of the countries affected by this migration is Turkey. Although it does not have a border with Turkey, hundreds of thousands of Afghans live and work in Turkey as irregular migrants. Especially after the Taliban took over the administration in Afghanistan in August 2021, the portrayal of the massive crossing of Afghans across the Turkish border on social media has created a public reaction. In this context, it has brought up discussions about influencing the demographic structure of the country and/or the invasion of Turkey. In this study, the reasons of irregular Afghan migration, migration processes, why they preferred Turkey and the partial results of the migration are discussed through the findings of in-depth interviews with 15 irregular Afghan immigrants living in Istanbul.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.632
Atıf : 8.897
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q1
9/58

İlahiyat Temel Alanı
Q1
7/106

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q1
21/89

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
153/520

Gaziantep University Journal of Social Sciences