Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 59
 İndirme 5
Yeni Ahit’te Ve Kur’an-ı Kerim’deki Yahudilere Yöneltilen Eleştirilerin Analizi
2021
Dergi:  
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dini metinlerde başka din mensupları ile alakalı çeşitli eleştiri ve yorumlara rastlanılması, bu dinlerin ortak bir geçmişe sahip olduğu ya da birbiri ile yakın ilişki içerisinde olduğu durumlarda söz konusu olabilmektedir. Buna paralel olarak Hıristiyanlığın kutsal kitabı olan Yeni Ahit’te Yahudilerle alakalı oldukça yoğun sayılabilecek eleştiriler yer almaktadır. Hıristiyanlığın Yahudiliğin içinden çıkmış bir din olduğu, dinin en önemli şahsiyeti olan Hz. İsa’nın Yahudi bir anneden dünyaya geldiği ve hayatının tamamını dindar bir Yahudi gibi yaşadığı, ona inanan ilk müntesiplerinin Yahudilerden oluşması ve iki dinin mensuplarının epeyce bir süre aynı ibadet mekanlarını kullanmış olmaları Yeni Ahit’teki eleştirilerin dikkatle ele alınmasını gerektirmektedir. Benzer şekilde Kur'an-ı Kerim’de Yahudilere yönelik pek çok anlatı ve ifadenin yer alması, Yahudiliğin çok önem verdiği ve peygamber olarak gördüğü pek çok ismi İslam dininin de peygamberler silsilesi içerisinde değerlendirmesi, dini kural ve uygulamaların önemli kısmında iki din arasında çeşitli benzerliklerin olması ve her iki dinin de kendilerini Hz. İbrahim’e dayandırmaları sebebiyle ortak bir geçmiş ve geleneğe sahip olduklarını ifade etmeleri ve Hz. Peygamber döneminde Medine’de Müslüman ve Yahudilerin bir arada bulunmaları Kur'an-ı Kerim’in Yahudilere yönelik ifadelerini dikkatle incelemeyi gerekli kılmaktadır. Yeni Ahit ve Kur'an-ı Kerim’de Yahudilere yöneltilen eleştirilerin incelenmesi, eleştirilerde benzer ve farklı yönlerin ortaya konulabilmesi, bu metinlerin tarih boyunca anlaşılması ve yorumlanmasının o dinin mensuplarına nasıl bir bakış açısı kazandırdığını, bu ifadelerin teolojik, tarihi, sosyal vb. yorumlarının Yahudi-Hıristiyan ve Yahudi-Müslüman ilişkilerine günümüze kadar uzanan etkilerini görmeye yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the criticism of the Jews in the New Testament and the Qur'an in Kerim
2021
Yazar:  
Özet:

The discovery of various criticisms and comments concerning other religious members in religious texts may be concerned in cases where these religions have a common history or are in close relationship with each other. Parallelly, the New Testament, the Holy Book of Christianity, contains very intense criticisms about the Jews. The Christianity is a religion that came out of the Jewish religion, the most important person of the religion. The fact that Jesus was born from a Jewish mother and lived his whole life as a religious Jew, the fact that the first monasters who believed in him consisted of Jews and that the members of the two religions had used the same places of worship for a long time requires that the criticism in the New Testament be carefully addressed. Similarly, the Qur’an contains many stories and expressions about the Jews, the many names that the Jews are very important and they see as a prophet, the Islamic religion is also assessed in the silence of the prophets, the religious rules and practices in a significant part of the religious exist different similarities between the two religions, and the two religions are themselves Hz. They have a common history and traditions because of their resistance to Abraham, and they have had a common tradition and Hz. The presence of Muslims and Jews in Medina during the Prophet's period makes it necessary to carefully study the expressions of the Qur'an to the Jews. The study of the criticisms addressed to the Jews in the New Testament and the Qur’an in the Kerim, the possibility of exposing similar and different aspects in the criticism, the understanding and interpretation of these texts throughout the history and how the members of that religion were given a viewpoint, theological, historical, social, etc. It will help to see the effects of its comments on the Jewish-Christian and Jewish-Muslim relations that extend to the present day.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Criticism To The Jews İn The New Testament and Qur’an
2021
Yazar:  
Özet:

Various criticisms and interpretations about members of other religions in religious texts may occur when these religions have a common history or are in close relationship with each other. In parallel with this, in the New Testament, which is the holy book of Christianity, there are intense criticisms about the Jews. Christianity is a religion that came out of Judaism. Jesus, the most important figure in the religion, was born to a Jewish mother and lived his entire life as a devout Jew. The first followers to believe in him were Jews, and members of the two religions used the same places of worship for quite some time. Therefore, it requires careful handling of the criticisms in the New Testament. Similarly, the Qur'an contains many narratives and expressions about Jews, many names that Judaism attaches great importance to and regards as prophets which Qur'an evaluates them within the lineage of prophets, and various similarities between two religions in the religious rules and practices. In addition, the fact that both religions state that they have a common past and tradition as they base themselves on Abraham, and the coexistence of Muslims and Jews in Medina during the time of the Prophet making it necessary to carefully examine the statements of the Quran towards Jews. Examining the criticisms of the Jews in the New Testament and the Quran, revealing similar and different aspects in the criticism will help to see how the members of that religion gain perspective by way of understanding and interpretation of these texts throughout history. It will also help to see the effects of theological, historical, social etc. interpretations of these expressions on Jewish-Christian and Jewish-Muslim relations until today.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 298
2023 Impact/Etki : 0.188
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi