Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
Kimlik ve Çokkültürcülük Sosyolojisi
2013
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

varlıklarını sürdürme taleplerine dair sesler artık daha gür bir şekilde çıkmaktadır. Ulus-devletler içerisinde belli bir etnisiteye yapılan vurgu diğer etnik ve kültürel unsurların inkârı üzerine kurulu olduğu için, farklılığa dair söylemlerin bir tür vatan hainliği konseptine büründürül- mesi yıllarca karşılaşılan bir durumdu. Ancak az önce de ifade edildiği gibi özellikle dünyanın küresel alanda ivme kazandığı şu son dönem- lerde kimlik ve kültürel farklılığa olan yaklaşımlarda ciddi değişimler gözlemlenmektedir. Farklılıkların bir arada barış içerisinde yaşatılması için ortaya atılan yaklaşımlar, farklı kavramsallaştırmaların kullanıl- masını da beraberinde getirmiştir. Bu farklı kavramlardan biri de şüp- hesiz çokkültürlülük kavramıdır. Ulus- devletlerin zihniyet ve iktidarı- nın gittikçe aşınmaya ve aşılmaya başlamasıyla bu kavrama olan atıflar da önemli oranda artış göstermiş ve göstermektedir. Nitekim bu çalış- mada da çokkültürlülüğe önemli bir misyon yüklenilmiştir. Çok kül- türlülük ile çokkültürcülüğü belli bir sınıfsal ayrıma tabi tutan yazara göre (s.12) çokkültürlülük, bir toplumda farklı kültürlerin varlığına işa- ret eden bir olgudur. Çokkültürcülük ise, siyasal anlamda çokkültür- lülüğün tanınmasını içermektedir. Bir toplumda bir kültürün ön plana çıkartılıp ötekilerinin bastırılmasının aksine, farklı etnik, dinsel ve/ya- hut cinsel kimliklere ait kültürel farklılıkların kabul edilmesi ve bunlara yaşam alanının tanınması, çokkültürcülüğü işaret etmektedir

Anahtar Kelimeler:

2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.087
2023 Impact/Etki : 0.3
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi