Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Adıyaman Bölgesinde Merada Yetiştirilen Koyunlarda Bazı Serum Biyokimyasal Değişkenler ile Mineral Madde Düzeylerinin Araştırılması.
2008
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Adıyaman ili Samsat, Kahta, Besni, Gerger, Gölbaşı, Çelikhan ve Merkez İlçe’de mera şartlarında beslenen Akkaraman ırkı koyunlarda kuru dönemde bazı biyokimyasal değişkenlerin ve mineral madde düzeylerinin belirlenerek Adıyaman iline ait referans değerlerin ve farklılıkların ortaya konulması amaçlandı. Klinik olarak sağlıklı görülen 70 adet 2-4 yaşlarında Akkaraman koyunundan alınan kan örneklerinde serum üre, kreatinin, üre/kreatinin oranı, ürik asit, total bilirubin (TB), direkt bilirubin (DB), AST, ALT, LDH, GGT, CK, ALP, amilaz, kolesterol, LDL, VLDL, trigliserit, total protein (TP), albumin, globulin, Alb/Glob oranı, kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg), Ca/Mg oranı, fosfor (P), sodyum( Na), potasyum (K), klor (Cl), demir (Fe) ve Fe bağlama düzeyleri incelenmiştir. Adıyaman merkez ve ilçelerinde meradaki Akkaraman ırkı koyunlarda incelemiş olduğumuz değişkenlerle ilgili değerlerin değişik bölgelerde yapılan çalışmalarda elde edilen değerlerle uyumlu olduğu görülmektedir. Ancak, ilçelere göre değerlendirdiğimizde üre, TB, ALT, AST, trigliserit ve Fe düzeylerinde önemli farklılıklar saptanmıştır (p< 0.05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 650
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi