Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 4
Evrensel Tasarım İlkeleri ve IMS Standartları Kapsamında Canvas LMS'in Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
İbn Haldun Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Öğrenme için Evrensel Tasarım İlkeleri (ETİ, en: UDL), yetenekleri veya engelleri ne olursa olsun öğrenmeyi tüm bireyler için erişilebilir kılmayı amaçlayan bir eğitim çerçevesidir. Bu çerçeve, eğitim materyalleri ve ortamlarının geniş bir öğrenci yelpazesi düşünülerek tasarlanarak daha kapsayıcı ve etkili öğrenme deneyimlerinin yaratılabileceği ilkesine dayanmaktadır. ETİ'nin önemli bir yönü, esnek ve uyarlanabilir öğrenme materyalleri ve ortamları yaratmak için teknolojinin, özellikle e-öğrenmenin kullanılmasıdır. E-öğrenme ile öğrenciler ders materyallerine erişebilir ve çevrimiçi etkinliklere ve tartışmalara kendi hızlarında ve kendileri için en uygun şekilde katılabilir. Bu, ders içeriğini engelli öğrenciler için daha erişilebilir hale getirmek için metin okuma araçlarının, video altyazılarının ve diğeryardımcı teknolojilerin kullanılmasını içerebilir. ETİ aynı zamanda öğrencilere farklı ortamlar (metin, resim, video ve ses gibi) ve birden çok ifade yöntemi (yazma, konuşma, çizim veya sunum) tasarlanmasında da rehberlik etmektedir. Bu, öğrencilerin kendileri için en uygun öğrenme yaklaşımlarını seçmelerine olanak tanır ve tüm öğrencilerin öğrenmek ve başarılı olmak için eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamaya yardımcı olur. Bu makalede, ETİ ilkelerini ve e-öğrenme aracı uygulaması için IMS Küresel Standartlarını dikkate alarak Canvas öğrenme yönetim sisteminin bir değerlendirmesi sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of Canvas LMS within the framework of Universal Design Principles and IMS Standards
2023
Yazar:  
Özet:

The Universal Design Principles for Learning (ETI, UDL) is a training framework aimed at making learning accessible to all individuals, regardless of their abilities or obstacles. This framework is based on the principle that more comprehensive and effective learning experiences can be created by considering a wide range of educational materials and environments. An important aspect of ETI is the use of technology, especially e-learning, to create flexible and adaptable learning materials and environments. With e-learning, students can access the curriculum materials and participate in online events and discussions at their own speed and the most suitable for themselves. This may include the use of text reading tools, video subtitles and other assistant technologies to make the course content more accessible to disabled students. ETI also guides students in designing different environments (such as text, picture, video and audio) and multiple methods of expression (writing, speaking, drawing or presenting). This allows students to choose the best learning approaches for themselves and helps ensure that all students have equal opportunities to learn and succeed. This article provides an assessment of the Canvas Learning Management System, taking into account the ETI principles and the IMS Global Standards for the application of the e-learning tool.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İbn Haldun Çalışmaları Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 122
Atıf : 95
2023 Impact/Etki : 0.25
İbn Haldun Çalışmaları Dergisi