Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Ürün Seçki Dosyası Değerlendirme Yöntemine İlişkin Öğretmen Görüşleri
2009
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalıGmanın amacı, ürün seçki dosyası değerlendirme yöntemine iliGkin öğretmenlerin bilgi düzeyleri ve uygulama düzeyleri ile bu konudaki hizmet içi eğitim ihtiyaç düzeylerini belirlemektir. AraGtırma, Bolu iline bağlı ilköğretim okullarında görev yapan çeGitli branGlarda (n=290) öğretmen ile yürütülmüGtür. AraGtırma kapsamında veri toplamak amacıyla Ağca (2003) tarafından geliGtirilen anket kullanılmıGtır. AraGtırmadan elde edilen veriler öğretmenlerin anketteki her bir maddeye verdikleri cevaplar ve öğretmenlerin algılarına göre bu konuya iliGkin bilgi düzeyleri, sınıflarında uygulama düzeyleri ve hizmet içi eğitim ihtiyaç düzeyleri için yüzde ve frekans değerleri hesaplanmıGtır. AraGtırmadan elde edilen veriler analiz edildiğinde öğretmenlerin bu yönteme iliGkin bilgi düzeylerinin kısmen yeterli olduğu (%48.1), sınıflarında uygulama düzeylerinin (%41.2) kısmen uyguluyorum seçeneğinde yığılma gösterdiği, öğretmenlerin büyük çoğunluğunun bu konuda hizmet içi eğitime ihtiyaç duydukları (%77.6) ve hizmet içi eğitim ihtiyaç düzeylerinin yüksek olduğu bulgularına eriGilmiGtir.

Anahtar Kelimeler:

null
2009
Yazar:  
-
2009
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the information level of teachers about Portfolio assessment, to determine the classroom application level and their needs for in service education, and to put forward teachers‘ views about Portfolio assessment. The research was carried out with teachers (n=290) from different branches teaching in primary schools of Bolu to gather data for the research the questionnaire developed by Ağca (2003) was used. The data, teachers‘ responses to each article, teachers‘ information level according to their perception, the application level in class, their level of need for in service training were determined as frequency and percentage value. When the data was analyzed, it is found that the knowledge of teachers about this method is partially sufficient (%48,1), the application level in class intensifies on ?I partially apply? choice (% 41,2) and that most of them need in service training (%77,6) and their level of their in service training level is high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi