User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 20
 Downloands 5
 Audio Listening 1
ALMANYA’NIN DOĞUYA AÇILIM POLİTİKALARI: OSTPOLİTİK
2021
Journal:  
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Federal Almanya’da Willy Brandt hükümetinin eyleme geçirdiği Ostpolitik doktrini, bugün Birleşik Almanya’nın da politikalarında yer bulmaktadır. Doğu’ya Açılım Politikası olarak hayata geçirilen Ostpolitik, yalnızca Demokratik Alman Cumhuriyeti ile değil, Sovyetler Birliği ve Polonya gibi Doğu Bloku ülkeleriyle de iletişim kurma ve iş birliği amacına dayanmaktadır. Bugün Almanya yine benzer bir politika yürüterek Doğu Avrupa’daki ekonomik çıkarlarını gerçekleştirmek ve Rusya ile çeşitli konularda iş birliği yaparak Avrupa Birliği’nin Rusya ile ilişkilerinde yeni bir yol açmayı denemektedir. Bu politika doğrultusunda Doğu Avrupa ülkeleriyle sıkı diplomatik ilişkilerin kurulması, bu ülkelerin Avrupa Birliği’ne entegrasyonunun gerçekleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu politika doğrultusunda Doğu Avrupa ülkeleriyle sıkı diplomatik ilişkilerin kurulması, bu ülkelerin Avrupa Birliği’ne entegrasyonunun gerçekleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışmanın kavramsal çerçevesini İkinci Dünya Savaşı sonrasında Batı Bloku’nun bir üyesi olarak Doğu Bloku ülkeleri ile iletişim kurmanın bir aracı olarak kullanılan “Ostpolitik” oluşturmaktadır. Çalışmada mevcut yazın ışığında kavramsal, kuramsal ve tarihsel bir çerçevede nitel araştırma yöntemleri kullanılarak kuram ve uygulama arasında sebep-sonuç ilişkisi oluşturulmaya çalışılmıştır. Çalışmada, Almanya ve Rusya’nın pek çok alanda ve coğrafyada rakipler haline gelmeleri sebebiyle Doğu’ya Açılım Politikası’nın iki ülke arasında gerginliğe yol açacağı bulgusuna ulaşılmıştır.

Keywords:

Germany's Eastern Opening Police: OSTPOLITIC
2021
Author:  
Abstract:

The Ostpolitical doctrine, which the government of Willy Brandt in the Federal Germany has adopted, is now part of the United Germany’s policy. The Ostpolitik, which is implemented as the Opening Policy to the East, is based on the purpose of communicating and cooperating not only with the Democratic Republic of Germany, but also with the countries of the Eastern Block, such as the Soviet Union and Poland. Today, Germany is again pursuing a similar policy to its economic interests in Eastern Europe and to cooperate with Russia on various matters to bring a new path in the EU’s relations with Russia. The aim of this policy is to establish close diplomatic relations with Eastern European countries, to implement the integration of these countries into the European Union and to develop relations with Russia. The aim of this policy is to establish close diplomatic relations with Eastern European countries, to implement the integration of these countries into the European Union and to develop relations with Russia. The conceptual framework of the study is the "Ostpolitik" used as a means of communication with the countries of the Eastern Block as a member of the Western Block after the Second World War. In light of the current summer, the study has been attempted to create a causal-result relationship between theory and practice using qualitative research methods in a conceptual, theoretical and historical framework. The study found that the Opening Policy to the East will lead to tensions between the two countries because Germany and Russia are becoming competitors in many areas and geographics.

Keywords:

0
2021
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 200
Cite : 551
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi