Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 21
15 Temmuz Sonrası Türkiye’nin Kuzey Irak Politikası
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’nin iç ve dış politikalarını etkilemiştir. Darbe girişimi sonrasında darbenin düzenleyicisi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sahip olduğu bütün imkânları Türkiye’nin aleyhine kullanmaktadır. FETÖ’nün uluslararası bağları ve yurtdışındaki organizasyonları nedeniyle örgütle uluslararası bir mücadele stratejisi gerekmektedir. Öte yandan PKK’nın (Kürdistan İşçi Partisi) ve IŞİD/DAEŞ’in (Irak Şam İslam Devleti) bölgedeki faaliyetlerinden zaten rahatsız olan Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile söz konusu örgütlerle mücadele çerçevesinde ilişkiler geliştirmektedir. FETÖ’nün söz konusu duruma eklenmesi ile Türk Dış Politikası yapımcılarının ve uygulayıcılarının efor sarf etmesi gereken yeni bir alan ortaya çıkmıştır. Bu meyanda Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi Kuzey Irak’ta nispeten sorunsuz gözükse FETÖ’nün bölgedeki varlığı ve bağlantıları aracılığıyla bölgedeki ilişkileri bozma potansiyeli olduğu da ifade edilmelidir. Diğer taraftan Türkiye’nin bölge ile ilişkilerini gerginleştiren en önemli gelişme 2017 yılı içinde gerçekleştirilen Kürdistan Bölgesel Yönetimi bağımsızlık referandumu olmuştur. Bu sorun uluslararası kamuoyunun baskısı ile şimdilik ötelenmiştir. Fakat, Türkiye için ciddi bir tehdit unsuru olmaya devam etmektedir. Çalışmada Türkiye’nin Kuzey Irak politikası IKBY, PKK, IŞİD ve FETÖ bağlamında incelenmiş ve çeşitli öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey's Northern Iraq Policy After July 15
2019
Yazar:  
Özet:

July 15 coup attempt has affected Turkey's domestic and foreign policy. FETO uses the whole bag of tricks against Turkey. Due to the international ties of FETO, an international struggle strategy is required. Besides, Turkey already feels uncomfortable with the PKK and ISIS activities in Northern Iraq and develops relations with the Kurdistan Regional Government (KRG) for the fight against these terrorist organizations. With the addition of FETO, a new field has emerged that Turkish foreign policy makers and practitioners should overexert. On that note, Turkey's struggle with FETO seems relatively uneventful in Iraq Kurdistan Region. However, FETO has the potential to disrupt Turkey-KRG relations through its presence and connections in the region. On the other hand, the 2017 Kurdistan Region independence referendum is the most significant development and creates tension in Turkey-KRG relations. This problem has been postponed by international pressure for now. However, it remains a serious threat to Turkey. This study examines and brings forward some proposals Turkey’s Northern Iraq policy in the context of KRG, PKK, ISIS, and FETO.

Anahtar Kelimeler:

Turkey Northern Iraq Policy After July 15
2019
Yazar:  
Özet:

July 15 coup attempt has affected Turkey’s domestic and foreign policy. FETO uses the whole bag of tricks against Turkey. Due to the international ties of FETO, an international struggle strategy is required. Besides, Turkey already feels uncomfortable with the PKK and ISIS activities in Northern Iraq and develops relations with Kurdistan Regional Government (KRG) for the fight against these terrorist organizations. With the addition of FETO, a new field has emerged that Turkish foreign policymakers and practitioners should overexert. On that note, Turkey’s struggle with FETO seems relatively uneventful in Iraq Kurdistan Region. However, FETO has the potential to disrupt Turkey-KRG relations through its presence and connections in the region. On the other hand, the 2017 Kurdistan Region independence referendum is the most significant development and creates tension in Turkey-KRG relations. This problem has been postponed by international pressure for now. However, it continues to be a serious threat to Turkey. This study examines and brings forward some proposals Turkey’s Northern Iraq policy in the context of KRG, PKK, ISIS, and FETO.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.976
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi