Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 30
Devamlılık Mı Kırılma Mı Brexıt Sonrası Dönemde Birleşik Krallık-türkiye İlişkilerinin Karşılaştırmalı Dış Politika Analizi
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Brexit’in Birleşik Krallık-Türkiye ilişkileri üzerindeki etkisini karşılaştırmalı dış politika analizi ile incelemektir. Bu bağlamda ikili ilişkilerin Brexit sonrasında bir devamlılığa mı yoksa kırılmaya mı işaret ettiği sorgulanmaktadır. Analiz için resmi demeçler veri olarak kullanılmıştır. Haziran 2016’da gerçekleşen Brexit referandumunun Birleşik Krallık dış politikası üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğu ileri sürülebilir. Bu etkinin boyutları ve sınırlarını karşılaştırmalı olarak incelemek sürecin neler getireceğini anlamak açısından son derece önemlidir. Aynı dönemde Türkiye’nin dış politikasının da Suriye’deki iç savaş ve mülteci krizi gibi nedenlerle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile çalkantılı bir süreç içerisinde olduğu görülmektedir. Bununla birlikte Temmuz 2016’da Türkiye’de başarısız bir darbe girişimi olmuştur. Bu süreç içerisinde gerçekleşen Birleşik Krallık-Türkiye yakınlaşması dikkate değerdir. Bu makalede bu yakınlaşma üç alt-başlık altında incelenmektedir: (1) Terörle mücadele, bölgesel güvenlik ve Suriye iç-savaşı, (2) Avrupa Birliği ve Kıbrıs ve (3) Ticaret ve Ekonomik İş-birliği. Bu çalışmanın ana argümanı ikili ilişkilerin Brexit sonrası dönemde bir kırılma göstermedikleri, aksine güçlenerek devam ettiği üzerine kuruludur.

Anahtar Kelimeler:

Continuity or Continuity Post-brexit Analysis Of The United Kingdom-turkish Relations
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the impact of Brexit on the United Kingdom-Turkey relations by comparing foreign policy analysis. In this context, it is questioned whether the bilateral relations indicate a continuity after Brexit or a breakdown. Official statements for analysis are used as data. The Brexit referendum in June 2016 may be claimed to have a huge impact on UK’s foreign policy. Comparing the sizes and limits of this effect is extremely important to understand what the process will bring. In the same period, Turkey’s foreign policy is also in a conflict with the United States and the European Union for reasons such as the Civil War and the refugee crisis in Syria. However, in July 2016 there was a failed coup attempt in Turkey. The United Kingdom-Turkey approach in this process is worth considering. In this article, this approach is examined under three sub-titles: (1) fighting terrorism, regional security and Syrian war, (2) the European Union and Cyprus, and (3) trade and economic cooperation. The main argument of this study is based on the fact that the bilateral relations have not shown a breakdown in the post-Brexit period, but that they continue to strengthen.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.676
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini