Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 39
MUHAMMED EL-CEVCERÎ VE HAYRU’L-KIRÂ FÎ ŞERHİ UMMİ’L-KURÂ ADLI ESERİ
2021
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kaside ve şiir Arap Dili ve Belâgati derslerinde teorik olarak işlenen edebî sanatların tezahür ettiği en önemli eserlerdir. Ancak edebi sanatların bol miktarda kullanıldığı ve söz sanatının zirvesi olan nazım türü bu eserlerin anlaşılması sair metinlere oranla daha zordur. Bunun neticesinde birçok âlim lügat, i’râb ve belagat açısından şiirlerin anlaşılması sadedinde önemli şerhler kaleme almıştır. Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasında da önemli katkılar sunan klasik şiir üzerine yazılan şerhler, aklî ve naklî ilimlere dair zengin muhtevasıyla İslâm kültür tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Bu makalede hicri IX. yüzyıl müelliflerinden dilci ve Şâfiî fakihi Ebû’t-Tâhir Muhammed b. Abdilmun‘im el-Cevcerî (ö. 889/1484)’nin hayatı, eserleri ve Muhammed b. Saîd el-Bûsîrî (ö. 695/1296 [?])’nin Kasîde-i Hemziyye’sine yazdığı Hayru’l-Kırâ fî Şerhi Ummi’l-Kurâ adlı şerh hakkında bilgi verilecektir. Çalışmada öncelikle müellifin hayatı, tahsili ve tedris faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir. Akabinde diğer eserleri tanıtılacak ve daha sonra Hayru’l-Kırâ fî Şerhi Ummi’l-Kurâ adlı bu eserin müellife nisbeti, yazılış tarihi, yazılış gayesi, üslubu, muhtevası ve emsalleri arasındaki yeri ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

MUHAMMED EL-CEVCERÎ VE HAYRU'L-KIRÂ FÎ ŞERHİ UMMİ'L-KURÂ ADLI ESERİ
2021
Yazar:  
Özet:

Caside and poetry are the most important works in which theoretically processed literary arts are manifested in the Arabic language and Belagati lessons. But the kind of Nazim, which is the top of literary art and literary art, is harder to understand than the other texts. Therefore, many of the people of the world, who are liars, and who are liars, and who are liars, and who are liars, and who are liars, and who are liars. In the understanding of the Qur’an, the charges written on the classical poem, which also contributed significantly to the understanding of the Qur’an, have gained an important place in the history of the Islamic culture with its wealth of intellectual and transnational sciences. In this article, the IX. He is the worshiper of the worshiper, the worshiper of the worshiper, the worshiper of the worshiper, the worshiper of the worshiper. 889/1484: The life and works of Muhammad bin Sa’id al-Busîrî. 695 and 1296 [?The Qur’an says that the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an. First of all, the study will provide information about the life, the assignment and the therapy activities of the client. The other works will be presented in the aftermath, and then the place between this work, named Hayru'l-Kırâ fî Şerhi Ummi'l-Kurâ, will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 303
Atıf : 468
2023 Impact/Etki : 0.185
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi